Juli start tropisch met veel zon

Ook vandaag valt het weer op de meeste plaatsen een beetje tegen. Ondanks het eindelijk drogere weer hangt er nog veel restbewolking over met name de Noord Alpen. Karinthie en Stiermarken hadden vandaag al wel veel zon en hogere temperaturen, maar hier zoals bij Pass Thurn was het nog bewolkt en killetjes. Gelukkig gaat dit snel veranderen, want het weekend belooft tropisch te verlopen!

Vandaag hadden we nog te maken met een wind die vanuit het Noordoosten koelere lucht aanvoerde, maar morgen komt het hogedrukgebied boven Scandinavie dichterbij Oostenrijk te liggen en draait de wind uiteindelijk naar het Zuidoosten. Gecombineerd met de warmte die al in het hogedrukgebied aanwezig was, stijgt de temperatuur morgen al naar waarden tussen de 24 en 29 graden! Wel kan er nog in oa het Salzburgerland een lokale onweersbui ontstaan, maar op de meeste plaatsen is het droog en meest zonnig. Zwembadweer dus!

Zondag is het compleet tropisch. De lucht is strak blauw, er staat maar weinig wind en het wordt flink warm. Kortom een perfecte dag om de koelere bergen in te gaan of een bergmeertje op te zoeken. Zoek wel op tijd de schaduw op, want de UV-index is momenteel op zijn hoogst van het jaar! Je verwacht het misschien niet, maar juist op hoogte in de koelere bergen verbrand je het snelst. Hier vinden we ook de hoogste UV index van heel Europa.

Smeer je goed in of zoek op tijd de schaduw. Dit is de UV index deze dagen op 2100 meter hoogte en die is hoger dan aan de stranden van de Middellandse zee. In vergelijking, de hoogste UV index ooit in Nederland gemeten is 8.

En ook na zondag blijft het opletten in de bergen, want het blijft zonnig en tropisch. Al neemt de kans later in de week op een fikse onweersbui wel toe.

Geniet ervan.

VANAF ZONDAG 1 JULI elke dag een WEERBERICHT
Deze zomer praten we je elke dag bij over het weer in Oostenrijk. Zo kom je nooit voor verassingen te staan!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...