Juni einde alle coronamaatregelen in Oostenrijk

FFP2 Mondmasker

Een mondkapje, deze winter niet nodig maar soms wel lekker warm.

Juni einde alle coronamaatregelen in Oostenrijk

Dit heeft de Oostenrijkse regering bekend gemaakt, vanaf 30 juni keert ook Oostenrijk terug naar normaal (waar wij het overigens de afgelopen maanden als normaal hebben beschouwd)

De regering heeft op woensdag in de ministerraad een tijdschema vastgesteld. Precies drie jaar na de eerste besmetting in Oostenrijk is er een schema vastgesteld waarin alle maatregelen geleidelijk afgeschaft worden afgeschaft worden. “De pandemie gaat, het virus blijft”, aldus minister van Volksgezondheid Johannes Rauch (Grüne).

De CoV-Maßnahmengesetz was een wet die de minister van Volksgezondheid de macht gaf om strenge bewegingsbeperkende maatregelen aan het volk op te leggen. Ook extra strenge maatregelen op lokaal niveau was hiermee mogelijk. Met het verdwijnen van deze wet en alle maatregelen zal o.a. de stad Wenen niet meer bevoegd zijn om de speciale maatregelen te handhaven.

Naast dit moeten ook alle crisisteams en -comités worden ontbonden.

Einde maatregelen

30 april eerste deel

Het eerst wat zal verdwijnen is de maskerplicht in kwetsbare gebieden zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Deze plicht verdwijnt per 30 april 2023. Vanaf 30 juni zal volgens het schema dan eindelijk een einde komen aan alle regels. Vanaf dan is SARS-CoV-2 geen meldingsplichtige ziekte meer en komt er ook een einde aan de bewegingsbeperkende maatregelen die nu gelden voor mensen die positief zijn getest.

De ministerraad is tot een “historisch besluit” gekomen om uit een situatie te komen “die ons nu al drie jaar vergezelt” en “die veel van ons heeft gevergd”, aldus de minister van Volksgezondheid. Hij verwacht ook niet dat de situatie opnieuw verslechterd. De immuniteit van de bevolking is hoog, de minister wees er bijvoorbeeld op dat driekwart van de bevolking gevaccineerd is.

Lees ook onze liveblog.

Bron: ORF

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...