Juni Sneeuw in Oostenrijk VIDEO

Skijuwel Alpbach

Juni Sneeuw in Oostenrijk VIDEO

Het is alweer juni maar toch is er weer een winterse prik waarneembaar in de bergen van Oostenrijk. Onze weerman had het al netjes voorspeld, de sneeuwvalgrens zou richting de 1600 meter gaan en dat hebben we ook zeker waargenomen.

We hebben een rondje gemaakt langs een aantal webcams zodat je kunt zien dat er ook echt sneeuw is gevallen.

Voor de gletsjers is deze sneeuw meer dan welkom. De gletsjers blijven hierdoor wit en hopelijk langer wit. Dan kan het zogenaamde Albedo effect zijn werk doen en de gletsjers beschermen.

Wat is albedo effect?

Niet alleen is het goed dat er wat valt maar de witte kleur van sneeuw zorgt er voor dat de warmte niet geabsorbeerd wordt door de aarde. Door de verse “witte” sneeuw reflecteert het zonlicht en er wordt minder warmte opgenomen en dat betekent minder smelt. Dit wordt het Albedo Effect genoemd. Voor het behoud van de gletsjers zou het mooi zijn dat er wekelijks een leuk laagje zou gaan vallen.

Nog wat cijfers van het reflectie vermogen van het aardoppervlak. Hierbij kun je ook aflezen dat sneeuw en ijs het hoogst scoren en dat water zo’n beetje het minste scoort en we weten allemaal als sneeuw of ijs smelt dan wordt dit omgezet in …juist Water.

Sneeuw of ijs 80-95%
Smeltende sneeuw 40-70%
Wolken 40-90%
Woestijnzand 30-50%
Grasland 25-30%
Toendra 15-35%
Grondaarde 5-30%
Grasland 25-30%
Bos 10-20%
Water 10-60%
Scheffau

Tot een hoogte van 1600 meter viel er in Scheffau sneeuw

Skijuwel Wildschonau

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×