Recordzachte juni temperaturen verdwenen

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

Recordzachte juni temperaturen verdwenen

Gisteren werd het nog op uitgebreide schaal 19 tot 23 graden in Oostenrijk, dat zijn middagtemperaturen die klimatologisch gezien normaal zijn voor begin juni. Maar vandaag is het al, ondanks nog altijd ongerepte zonneschijn, minder zacht dan de voorgaande dagen.

Verwachting vanmiddag

Vanmorgen is de lucht strakblauw maar wel wat heiig door stof uit de Sahara, vanmiddag draait echt de wind naar het noorden en zal de lucht langzaam schoner worden. Maar daarmee stroomt ook koelere en al vochtigere lucht Oostenrijk binnen. Sahara stof zal plaatsmaken voor eerste hoge wolkenvelden. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar nog altijd vrij hoge waarden van 13 tot 18 graden. Aan de zuidkant kan het zelfs nog lokaal 20 worden.

Bewolking en neerslag vanmiddag tot morgenmiddag

Vanavond raakt het volledig bewolkt en in de nacht volgt een zwak koufront. Langs de Duitse grens gaat dan ook wat lichte regen of wat sneeuw tot 1500 meter vallen. Grote hoeveelheden blijven uit. Richting de hoofdkam en aan de zuidkant blijft het overwegend droog en verloopt de overgang naar koeler weer geruisloos.

Morgenochtend is het vervolgens bewolkt met nog wat laatste lichte neerslag. Vooral aan de noordkant zullen tot in de middag lage wolken tegen de bergen blijven hangen. Aan de zuidkant met name nabij Slovenië en Hongarije zal het juist zonnig blijven. Daarbij neemt de temperatuur een gevoelig stapje terug, op de meeste plaatsen ligt de middagtemperatuur tussen de 7 en 12 graden. Omdat er maar weinig wind staat valt het gevoelstemperatuur mee.


Vanaf zondag breekt een nieuwe periode met stabiel hogedrukweer aan, de zon schijnt flink en van winterweer is opnieuw geen sprake. De temperatuur loopt in het westen alweer op naar 14 tot 19 graden. Het oosten houdt het iets koeler met gematigdere temperaturen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht