Käfertal bij de Großglockner Hochalpstraße

Käfertal rustplaats

Käfertal bij de Großglockner Hochalpstraße

Het dal wat voornamelijk bekend staat als de toegang tot de Großglockner Hochalpstraße. Maar het Käfertal zelf is ook meer dan de moeite waard om te bezoeken en te genieten. Je vind er mooie groene almweides, vele watervallen, heerlijke plekjes om te picknicken, en natuurlijk een paar mooie Almhofen om wat lekkers te eten. Welkom in het Käfertal!

Water

Met de connectie met de gletsjers van de Großglockner berggroep, is het Käfertal een dal wat rijk is aan water. Het dal zelf is een V-dal, uitgesleten door water wat van de smeltende sneeuw en gletsjers naar beneden komt. Dit resulteert in vele watervallen en mooi beekjes en stroompjes. Ideaal om op een warme zomerdag je voeten af te koelen in het koude bergwater.

Het water zorgt echter ook regelmatig voor problemen. In het voorjaar veroorzaakt de grote hoeveelheid smeltwater vaak schade aan gebouwen en leidingen. Bij zware regenval kan het water moeilijk weg, en verandert het vredige Käfertal in een modderig gebied met risico op landverschuivingen. Echter is dit altijd van korte duur, en wanneer het water weg is, is het Käfertal wederom een klein paradijsje.

Käfertal waterval

Wandelen

Naast uitdagendere bergtouren richting de Großglockner, de Trauneralm en de Pfandlcharte, is er ook een heerlijke mogelijkheid om ontspannen te wandelen. Op de bodem van het Käfertal loopt een wandelroute welke je over de groene almen voert. Wandelen langs frisse beekjes, met uitzicht op de prachtige bergen van de Glocknergroep aan het einde van het Käfertal.

Bij het wandelen kom je een Kneipp-plaats tegen. Dit is een plek ontwikkelt door dokter Kneipp (ja die van de aromatherapie) en is erop gericht het lichaam en de geest te ontspannen en in balans te brengen. Via voetbaden, verschillende ondergronden en lichte oefeningen, word de benodigde ontspanning bereikt. Dus mocht je van het wandelen in het Käfertal nog niet ontspannen zijn, dan is dit de perfecte plek om je hoofd helemaal leeg te maken.

Koffie

Na het heerlijke wandelen is het natuurlijk tijd voor wat lekkers. En wat is er nu Oosterijkser dan koffie met gebak?!? Bij Tauernhaus Ferleiten vind je een heerlijk bakje koffie, vergezelt van de traditionele zoete genietmomentjes zoals Apfelstrudel. Maar ook huisgemaakte plaatkoeken worden dagelijks vers gebakken en aangeboden.

De geschiedenis van het Tauernhaus Ferleiten is geweldig, en tragisch. Bij een bakje koffie kan je lezen dat het Taernhaus door de huidige Wirt Toni van de grond af is opgebouwd. In de hoogtij dagen bestond het Tauernhaus uit een Gasthof met meer dan 100 bedden. Geliefd bij vakantiegangers en bergsteigers. Helaas brande het Gasthof vrijwel geheel af door een sigarettenpeuk van een in slaap gevallen gast. Hierna werd het herbouwd, met de gemoedelijke gaststube wat het hart van het Tauernhaus is. Daarnaast zijn er een paar heerlijke kamers om te slapen, en er is een vakantiewoning beschikbaar. De Wirt Toni vertelt je graag alles over het Tauernhaus, de natuur, zijn Noriker paarden en de andere dieren, bij een lekker bakje koffie.

Natuur

Het Käfertal is werkelijk een prachtig stukje natuur. Grenzend aan hoogalpine gebied vind je er een ongelooflijke variatie aan flora en faune. Zo zijn de almweides doorgroeit van verse kruiden, zijn er bloemen zoals de Enzian te vinden, en met wat geluk spot je af en toe een berggems of een steenbok op de steile hellingen van het dal. Natuur puur!

Wil je de natuur van de Alpen van dichtbij zien? Dan kan je ook een bezoekje brengen aan het Tierpark Ferleiten. Gelegen naast de ingang tot de Großglockner Hochalpstraße, toont dit dierenpark de dierkant van de natuur in de Alpen. Dieren zoals de gems, steenbok en marmot kan je hier van dichtbij bewonderen. De perfecte manier om ook kinderen met de natuur bekent te maken. Combineer het dierenpark met de hiervoor omgeschreven wandeling en koffiestop bij het Tauernhaus Ferleiten, en je hebt het perfecte familie uitje voor een zonnige dag in het Käfertal.

Käfertal wandeling

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×