Kaiserlift Kufstein mooi wandelgebied

Kaiserlift Kufstein

Kaiserlift Kufstein mooi wandelgebied

Het stond al lang op ons lijstje om te bezoeken. In de eerste plaats om de Kaiserlift. Het is een 1-persoonslift maar weldegelijk aangepast aan de maatstaven van de huidige tijd. De eenpersoonsstoel is een comfortabel zitje waarbij ook veel meer zekerheid is geboden dan de oud 1-persoonsliften van pak en beet jaren 70 stijl. Toen nog met een simpel kettingtje. Daar is hier geen sprake van. Een comfortabele lift.

Ook was een reden om eens op hoogte de Wilderkaiser te bekijken. Dat kun je hier namelijk doen. Tevens is het een ongelofelijk mooie omgeving waarbij je heel veel kunt gaan wandelen. Veel wandelaars kwamen we dus ook tegen. Ook toen we rond het middaguur naar beneden gingen bleef de lift maar vol zitten met mensen die naar de top wilde gaan.

Bekijk onze video die we deze dag hebben opgenomen.

De Kaiserlift bestaat al vanaf het jaar 1971. Destijds was het een idyllische klim tot 1.200 meter naar de Brentenjochalm. Veertig jaar lang vervoerde de Kaiserlift Kufstein wandelaars en natuurliefhebbers richting de Wilde Kaiser op, totdat deze in 2011 werd gesloten. Voor de exploitatievergunning van de kabelbaan was een grotere investering nodig, maar deze investering was destijds niet rendabel voor de eigenaar. Er werd lang gezocht naar een oplossing, totdat Stadtwerke Kufstein van begin 2014 tot mei 2015 de lift weer nieuw leven inblies. Op 1 mei 2015 ging de lift weer open, net op tijd voor het wandelseizoen. Dit maakt de Kaiserlift Kufstein een van de tien 1-zits stoeltjesliften in Oostenrijk.

Kaiserlift Kufstein Bench voor honden

Kaiserlift Kufstein Bench voor honden

Opvouwbare kinderwagens kunnen gemakkelijk worden vervoerd. Eigen hondenboxen (van de Kaiserlift) bieden een innovatieve oplossing voor het veilig vervoeren van grotere honden.

Vanaf het bergstation (1.256 meter) leiden talrijke tochten naar het Kaisergebergte. Ruim 1.000 kilometer wandelpaden zijn er. Van eenvoudige wandelingen die geschikt zijn voor kinderwagens tot veeleisende tochten in het hooggebergte. Voor iedereen wat wils.

Op Sociale Media waren we ook weer actief.

Kaiserlift Kufstein

Kaiserlift Kufstein uitzicht op de Wilderkaiser

Kaiserlift Kufstein uitzicht op de Wilderkaiser


Kaiserlift Kufstein uitzicht op de Inn richting Duitsland

Kaiserlift Kufstein uitzicht op de Inn richting Duitsland

Kaiserlift Kufstein

Kaiserlift Kufstein

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×