Kaiserwetter en hoge temperaturen

Het woord kaiserwetter hoor je tijdens het zomerhalfjaar niet zo snel in onze weerberichten, maar voor nu maken we een uitzondering. Want het wordt vandaag en dit weekend echt kaiserwetter in Oostenrijk. De zon gaat overuren draaien en de lucht is strak blauw, daarbij hebben we ook nog eens hoge temperaturen.

Vandaag start de dag koud met in vele dalen licht vorst. Eventuele mist en nevel lossen snel op en de verdere dag verloopt prachtig zonnig. De temperatuur stijgt razendsnel richting de 19 tot 22 graden. In het oosten ontstaan slechts enkele mooi weer wolkjes.

Komende avond en nacht is het opnieuw helder en koelt het flink af. Opnieuw is nachtvorst mogelijk.

Morgen is de nachtvorst alweer snel vergeten, want het wordt nazomer. De zaterdag verloopt stralend zonnig met hoge temperaturen voor de laatste decade van september. In o.a. Innsbruck is 26 graden mogelijk. Heel Oostenrijk doet mee en geen deelstaat blijft dit keer achter. De lucht is schoon waardoor het goed helder is en de lucht diep blauw. Puur kaiserwetter met zomerse temperaturen.


Zondag volgt de warmste dag. Opnieuw is er veel ruimte voor de zon. Echter storingen vanaf de oceaan komen helaas al dichterbij. Hierdoor zal de lucht iets troebelere ogen en op grote hoogte drijven soms wat sluierwolken Oostenrijk binnen. Maar dit alles mag de pret nog niet drukken, lokaal kan het 27 graden worden.


Maandag moeten we er dan toch aan gaan geloven. Vanuit het westen komt een koufront in rap tempo richting Oostenrijk. Er gaan een aantal wisselvallige en koelere dagen volgen. Sneeuw wordt er niet verwacht, ook nog niet in het hooggebergte.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht