Kaiserwetter in Filzmoos (12/03/2020)

Kaiserwetter Filzmoos, wat een FANtastische dag was het vandaag in Filzmoos. Gisteren was het bagger. Dikke regen en ik zelf was ook niet helemaal fit. Beetje koortsig en flink verkouden. Je zou bijna zeggen……..!! Maar ik heb voor mezelf besloten dat ik immuun ben voor het virus. Zit em in de naam: Co-Rona-ldo. Flauwekul natuurlijk maar niet elk virus is Corona. Paar paracetamollen er in en vandaag weer de oude! Dus erop uit en genieten van het Kaiserwetter. Je zou bijna zeggen dat ik in Zell am See Kaprun was vandaag. Maar niks is minder waar. Het was slechts een ballon met reclame van het gebied.

We zijn gewoon in Filzmoos. Wat een heerlijk dorpje is dit toch. Ski-cracks hebben hier niks te zoeken. Het gebied is vooral kindvriendelijk. Toch ski ik al +40 jaar en toch kom ik hier elk jaar weer terug.  Niet voor de ellenlange pistes maar voor de sfeer en gemoedelijkheid. Het is als “thuiskomen”. Al eerder heb ik aangegeven en geschreven (niet op deze site) dat ik hier een stukje van mijn ziel heb verloren en dat ik hier meer voetstappen heb staan dan in menige wijk in mijn woonplaats Purmerend.

Dit seizoen ben ik hier zelfs 4x. Decadent? Wellicht wel. Maar ik bezoek mijn zoon hier elke maand omdat hij skileraar is bij Schischule Filzmoos. Zelf heb ik mijn kamp opgeslagen bij Alpenhotel Wurzer. Al sinds 1980 mijn onderkomen hier. Aanrader hoor. Dat bedoel ik nou met thuiskomen. De volgende generatie Wurzer staat inmiddels aan het hoofd van het bedrijf en in heb de eigenaar nog als klein jongetje zien opgroeien! (ben ik al zo oud? 😉 )

Laten we even genieten van de dag en het gebied. Hier uitzicht op de Dachstein (Rechts) en de aanbeden Bischofsmütze.

Ondanks het fraaie weer was het enorm rustig.

M’n meisje in actie. Trots op!

Zo af en toe schiet er iemand onder je door als je in de lift zit!

Lekker lunchen boven bij Mooslehen! Niet alle tafeltjes zijn bezet. En dat is niet omdat het niet te kanen is hier. Maar het is hier erg rustig op dit moment!

 

 

Zelf ben ik bij de Holzwurm gaan zitten om te lunchen. Dat is aan de onderkant van de piste. Daar hebben ze namelijk de lekkerste Bauerntoast. Een geroosterde boterham met tomaat, veel spek, ui, gesmolten kaas, geroosterde paprika afgetopt met een gebakken ei! Patatjes erbij…….

…. en natuurlijk een heerlijke Stiegl. Wat was jouw lunch vandaag?? 😉

En terwijl de zon onder gaat ga ik nog even lekker nagenieten van deze heerlijk dag in Filzmoos.

Servus en tot later.

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...