Kaiserwetter met veel zon

Kaiserwetter met veel zon

We gaan de komende tijd genieten van zonovergoten beelden uit Oostenrijk. Het gaat prachtig kaiserwetter worden. Maar voordat het zover is moeten we eerst nog morgen een zwak koufront verwerken.

naamloos

Dit koufront ligt momenteel over delen van Polen, Noord Duitsland en Nederland en bereikt morgen Oostenrijk. Vandaag had Oostenrijk al te maken met een warmtefront. Dit warmtefront veroorzaakte vanmorgen vooral in Oostelijk Oostenrijk wat licht sneeuwval. Op dit moment zitten we in de tijdelijke zachtere lucht.

rsum_16120218_16120100

Maar morgen stroomt de koudere lucht vanuit het Noorden langzaam binnen. Op het koufront gaat het in het Salzburgerland, Karinthie en het Ober en Niederösterreich enige tijd sneeuwen.  De sneeuwvalgrens zakt in de loop van de dag naar 600 meter. Daarbij kan er maximaal 10 centimeter aan sneeuw vallen.

In Westelijk Oostenrijk,  Voralberg en West-Tirol , merken ze weinig van het koufront. Hier is het al kaiserwetter en schijnt de zon al volop. En de zon gaat na morgen terrein winnen in Oostenrijk…

naamloos2

Want dit weekend komt een stabiel hogedrukgebied boven Oostenrijk te liggen. Dit hogedrukgebied is stabiel en tegelijkertijd hardnekkig van karakter. Ze vormt letterlijk een blokkade voor zowel warme oceaanlucht uit het westen als koude noordpoollucht uit het noorden. Gelukkig gaat de zon wel volop schijnen en de heldere nachten verlopen ronduit koud. Hierdoor kunnen in de donkere uurtjes de sneeuwkanonnen sneeuw blijven produceren en kan men overdag genieten van een heerlijk zonnetje.

naamloos3

Tja, kan ik hier nog wat aan toevoegen ? Tot 10 december blijft het ronduit zonnig winterweer in Oostenrijk. Hierna zijn alle opties nog open.

Voor nu geniet van de zon als je in Oostenrijk zit !

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht