Kaiserwetter ohne ende

Kaiserwetter ohne ende, zo voelt het een beetje nu. Wie deze week in de Oostenrijkse Alpen zit treft het, want dagelijks schijnt de zon flink.

Het mooie weer danken we aan een stabiel hogedrukgebied die vandaag met de kern boven Oostenrijk ligt. Hierdoor kunnen storingen op gepaste afstand blijven.

Verwachting voor vandaag, maandag

Vandaag beginnen we de dag flink zonnig.In het oosten hangen slechts een paar wolkenvelden of wat hochnebel. Elders schijnt de de zon van vroeg tot laat. De wind draait van zuidoost naar een meer westelijke richting en is zwak. Slechts op de hogere bergen staat een matiger windje die het voor het gevoel frisser kan maken. In de schaduwrijke dalen kan het blijven vriezen. Op 1500 meter ligt het kwik rond of iets boven het vriespunt.

Vanavond en vannacht is het helder met slechts lokaal wat nevel of mist. In de dalen vriest het matig tot streng, op enige hoogte blijft het boven nul.

 

Morgen, oudjaarsdag, starten we de dag opnieuw flink zonnig. Vanuit het noorden komen wel in de loop van de dag hogere wolkenvelden binnenzetten. Vooral de latere middag kan op sommige plaatsen meer bewolkt dan zonnig verlopen. Het blijft droog.

Oud en nieuw verloopt droog en helder. De wolkenvelden verlaten Oostenrijk weer, maar de lucht is wel iets vochtiger geworden. Op dit moment verwachten we geen mist op uitgebreide schaal. Toch lijkt met de nieuwste berekeningen de kans wel wat te zijn toegenomen. Het kan dus in een enkel dal mistig worden tijdens het afsteken van vuurwerk.

Het nieuwe jaar start goed en tot en met zeker vrijdag blijft het flink zonnig. Toch kan er in enkel dal wat mist of hochnebel ontstaan, die soms de hele dag blijft hangen. Maar in de bergen schijnt de zon iedere dag flink.

Vanaf zaterdag neemt de onzekerheid langzaam toe. Het Amerikaans model komt met een koufront vanuit het noorden waarop het sneeuwt. Maar deze oplossing wordt nog niet voldoende gesteund. Afwachten dus. Tot die tijd is het genieten van de zon!

 

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×