Kaiserwetter opkomst, maar eerst verse sneeuw en kou

Föhnstemming gisteren in de Kitzbüheler Alpen

Dit weekend staat in het teken van warmte en föhn. Deze foto van gisteren laat deze stemming goed zien. Het is mooi weer maar lenticularis wolken trekken soms over. Deze wolken ontstaan door deze warme föhn en verraden dat het warm is.


Vandaag hebben we dus opnieuw een flink zonnige dag. Door de föhn stijgt de temperatuur snel. Vanmiddag zien we temperaturen tot 20 graden of meer in de dalen. Op 1500 meter is het 11 graden. Ondanks de föhn staat er relatief gezien weinig wind.

Echter later deze middag raakt het vanuit Vorarlberg bewolkt. Nog voordat de zon onder is raakt het ook bewolkt in Tirol en Salzburg. En vanavond volgt er uiteindelijk vanuit Duitsland een actief koufront. In de bergen wordt het stormachtig en volgt er een temperatursturz. Op 1500 meter daalt het kwik van 11 graden naar -6 of -7. Daarbij valt er een flink pak sneeuw. De sneeuwgrens zakt snel tot in de meeste dalen.

Morgen is de winter dan weer helemaal terug. Op 1500 meter ligt het kwik rond de -6 graden en vallen er enkele sneeuwbuien. De sneeuwgrens ligt rond de 500 meter. Uiteindelijk valt er 10 tot 30cm sneeuw. Tussen de 500 en 1000 meter iets minder.

Dinsdag valt er nog een laatste sneeuwbui. Op 1500 meter vriest het flink en omdat de droge periodes de overhand hebben is het op de piste al een topdag.

En na dinsdag? Tja het hing al in de lucht Van Woensdag tot en met ongeveer zondag is het op en top kaiserwetter. De zon schijnt nagenoeg non-stop. Genieten dus! Wel wordt het met de dag iets warmer. Dus in de ochtend skiën en in de middag zonnen!

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht