Kaiserwetter met veel zon

We hebben goed nieuws voor jullie want vanaf vandaag krijgen we een serie dagen met prachtig weer! Het wordt kaiserwetter met weinig wind en veel ruimte voor de zon. In combinatie met verse sneeuwval is dat natuurlijk extra genieten.

Vandaag start de dag zonovergoten, deels nog met wat rest bewolking. De rest bewolking hangt voornamelijk in het noorden en oosten. Mogelijk dat deze bewolking lokaal nog voor wat poolsneeuw zorgt, maar al snel is het helemaal droog en breekt ook de zon door in de regio’s met nog wat bewolking. Vanmiddag is het vrijwel overal zonnig en kan er genoten worden van een fantastische skidag. Op 1500 meter ligt de temperatuur tussen de -2 en -4 graden, in de dalen kan het iets boven nul worden. Hard gaat het niet dooien met dauwpunten die op alle hoogtes nog onder nul ligt.

Komende avond en nacht is het helder met op veel plaatsen strenge vorst.

Het rustigere en mooi kaiserwetter wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied die het weerbeeld voor de komende dagen blijft bepalen. Storingen blijven op afstand en de lucht is relatief droog. Hierdoor zal er maar zelden bewolking zichtbaar zijn.

Ook morgen is het prachtig weer. De dag start overal met veel ruimte voor de zon. Uitgesproken warm wordt het nog niet met temperaturen op 1500 meter die nog net iets onder nul blijven.


Zaterdag weinig verandering met opnieuw veel zon. De middagtemperatuur begint al wel iets te stijgen en vorstgrens stijgt overdag naar 1900 meter hoogte.

Zondag volgt een voorzichtige overgangsdag met toch nog wel ruimte voor de zon maar ook wolkenvelden. De temperatuur stijgt even flink en in de bergen trekt de wind aan.

Na het weekend volgt stormachtig en turbulent weer. Vanuit het westen naderen stormfronten Oostenrijk met bewolking, regen en sneeuw. Blij vlagen stormt het flink met windstoten opnieuw ver in de 100 km/u. Helaas is het nog te vroeg om al teveel details te geven. Waarschijnlijk volgt maandag regen tot 1500 meter en dinsdag tot 1100 meter. Woensdag eventjes koud genoeg voor sneeuw tot in de dalen om vervolgens opnieuw zacht te worden. Kortom in detail nog wat onzeker.

Overigens gaat het niet enkel in Oostenrijk stormen, praktisch heel west en centraal Europa krijgen te maken met een langdurige stormperiode. Gelukkig kunnen we eerst genieten van kaiserwetter!

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht