Kaiserwetter weekend, maar daarna wisselvallig

WEERBERICHT: KAISERWETTER WEEKEND, MAAR DAARNA WISSELVALLIG

Oostenrijk ligt nog in de koude sector van het Europese weer. Afgelopen nacht was het op veel plaatsen -20°C. Door de droge lucht en de optimale uitstraling kan het zo koud worden. Dit weekend blijft het dan ook nog koud en helder. Maar aan alles komt een eind. Helaas staat er een hele andere kok in de weerkeuken komende week. Die houdt wel van een warme hap! De details:

Kitzbühel Hahnenkamm Streif Hausbergkante

ZATERDAG:

De dag van “Der Streif” in Kitzbühel. Geen vuiltje aan de lucht, maar de dag gaat krakend koud van start. In sommige dalen tikt de thermometer de -20°C aan en wellicht nog lager. De zon is er volop bij. In de loop van de ochtend stijgt de temperatuur en die komt dan rond het vriespunt uit. De wind komt uit het noorden en stelt niet veel voor. Een geweldige wintersportdag met de hele dag blauwe luchten en FANtastische condities.

ZONDAG:

De zondag doet zijn naam eer aan. De dag begint wederom ijzig koud. Ook nu stijgt de temperatuur in de loop van de dag. De wind komt uit het westen en stelt wederom niet veel voor. Tegen de middag neemt de hoge bewolking wat toe en wordt de meest scherpe kou verdreven richting het oosten. De hoge bewolking is de voorbode van heel ander weer. Dus deze dag nog maar even genieten van de zon. De komende dagen komt er een andere kok in de meteo keuken die het vuur graag omhoog draait.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Je ziet aan de linkerkant van de pluim dat alle streepjes omhoog lopen. Dat is de temperatuur. Aan de onderkant zie je het neerslag signaal. Maandag rond het middaguur is de piek van de warmte en gaat het eerst regenen. De SVG ligt rond de 1800 meter. Vanuit het westen komt er een klein koude intermezzo  doorheen die de meeste sneeuw geeft.  De SVG daalt razendsnel richting de 800 meter. Op dinsdag stijgt de temperatuur wederom en komt er vanuit het westen een nieuw warmtefront opzetten. In de nacht naar woensdag zal dat dan weer neerslag geven. Van west naar oost ligt de SVG tussen de 2000 en 1200 meter. De oostelijke hoofdkam blijft het koudst. Donderdag is het dan droog en loopt de temperatuur weer op. Allemaal veel te ver weg nog. Daar kijken we dan morgen weer naar.. maar eerst een Kaiserwetter weekend!

Fijn weekend!

Ronaldo

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×