Kaiserwetter met veel zon

Op de belachelijk hoge temperaturen na; perfect skiweer

Kaiserwetter met veel zon
Gisteren was het uitzonderlijk zacht voor december in Oostenrijk. De vorstgrens steeg her en der naar 2400 tot zelfs 2700 meter, dat komt niet vaak voor in december. Maar gelukkig wordt het nu geleidelijk weer wat koeler. Toch blijft het kaiserwetter met veel zon.

Vanmorgen begint de dag met lage bewolking en mist in sommige dalen. Hierboven schijnt de zon al vanaf opkomst. De temperatuur ligt tussen waarden onder het vriespunt tot enkele graden erboven. Gedurende de dag breekt de bewolking en lost de mist deels op. Dit lukt niet overal maar vanaf ongeveer 1000 meter is het overal prachtig kaiserwetter met veel zon. In schaduwrijke gebieden blijft het onder nul, elders loopt het kwik op naar 4 tot 7 graden. De vorstgrens ligt rond de 1400 meter.

Morgen hebben we te maken met een tweedeling, in het westen waar de meeste skigebieden liggen is het prachtig kaiserwetter met veel zon. Richting oosten domineren (lage) wolkenvelden en uit de bewolking kan soms een spatje motregen vallen. De vorstgrens ligt rond de 1200 meter en de sneeuwgrens enkele honderden meters hieronder. Tegen de namiddag neemt de bewolking in het westen ook toe maar hier blijft het droog.

Vrijdag doet de zon het weer beter op meer plekken. Opnieuw de beste papieren in de westelijke skigebieden. De temperatuur is daarbij weer een stuk normaler voor het jaargetij. Tijdens de vroege ochtend kan het lokaal weer streng vriezen. In de middag loopt de temperatuur overal tot 1100 meter op tot net iets boven nul. Maar tegen de latere middag en avond kan er in Oberösterreich een sneeuwbui vallen.

Het weekend en de dagen daarna verlopen rustig. Want hogedrukgebieden blijven invloed uitoefenen. Gelukkig liggen we wel aan de positieve kant van het hoog, want met een tamelijk noordoostelijke wind wordt relatief koele lucht aangevoerd. Medio volgende week neemt de kans op kou dan ook toe.

Jeroen Elferink – Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×