Zonnig kaiserwetter

Westendorf gisteren

Zonnig kaiserwetter

Het is vandaag en de komende dagen prachtig skiweer in Oostenrijk. De zon schijnt van opkomst tot ondergang onafgebroken. Wel komt in enkele dalen mist of nevel voor.

Vanmorgen beginnen we de dag goed met veel ruimte voor de zon. Het is in de meeste dalen vrij koud winterweer met temperaturen ruim onder nul. Wel komt in de lagere dalen mist of nevel voor. Deze mist en nevel blijven vandaag hardnekkig in de regio van Zell am See of de regio van Innsbruck. Ook het Flachland en lagere delen van Karinthië hebben met lage bewolking of mist te maken. Hierboven is het zonnig kaiserwetter. Later vandaag trekken wel enkele dunne sluierwolken over. Het wordt op de bergen enkele graden boven nul, in de dalen is het veelal kouder.

Vanavond en komende nacht is het helder en in de dalen koud. Ook blijven mist en lage bewolking soms hardnekkig. Iets de bergen op blijft het boven nul.

Morgen lossen mist en nevel gemakkelijker op en schijnt de zon op meer plaatsen. Het wordt dus prachtig kaiserwetter. Het is veelal milder met op 1500 meter ongeveer 7 graden boven nul. Maar de lucht is vrij droog, daardoor smelt de sneeuw maar amper ondanks hoge temperaturen.

Dinsdag zien we weinig verandering, het blijft zonnig kaiserwetter. Daarbij is het nog altijd mild in de bergen en kouder in de (schaduwrijke) dalen. Kortom perfect kaiserwetter.

Woensdag bereikt een storing Oostenrijk, het raakt bewolkt en tijdens de middag volgt neerslag. Daarbij ligt de sneeuwvalgrens veelal tussen 800 en 1000 meter.

Ook na donderdag blijven storingen Oostenrijk aandoen, de sneeuwvalgrens ligt veelal tussen 1100 en 1400 meter, daarmee iets hoger dus. Rond de kerstdagen volgt mogelijk een overgang naar kouder een sneeuwrijk winterweer. Kortom de kerstvakantie begint met een hoge sneeuwvalgrens, maar er is goede hoop op een top kerstvakantie.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×