Kamikaze skiër crash, kan dit of totaal getikt?

Kamikaze Kandleralm Crash

Kamikaze skiër crash, kan dit of totaal getikt?

Je leest het hele seizoen wel eens dat er skiongelukken gebeuren. Ook dat het er wel eens onbesuisd aan toe gaat. Heel toevallig was ik onderweg op een zwarte piste tussen Westendorf en Brixen im Thale.

Op de Kandleralm is een stukje zwarte piste die je overigens ook relax kan “umfahren” en voor de mensen die al wat beter van een piste af gaan kun je deze piste ook nemen.

Nu ski ik al een tijdje en door het jaar heen zie je ook wel wat ongelukken gebeuren…maar wat mijn camera nu heeft opgenomen moest ik gewoonweg aan jullie laten zien. Jeugdige overmoed zo zou je het ook kunnen noemen maar ik hou het liever bij wat verstandsverbijstering, ik wilde wat anders schrijven maar dat kan niet door de beugel maar jullie begrijpen vast wat ik bedoel (zeker als je de video hebt gezien)

Korte beschrijving. Zelf ging ik al met een redelijke snelheid over deze zwarte piste maar plots werd ik ingehaald in een flits en de jeugdige skiër knalde letterlijk de piste af. Als je goed kijkt zit even verder op een richel (van een zomers tractorpad) waar je zomaar gelanceerd kan worden. Dat gebeurde dus ook. Ski werd omhoog gelanceerd en gelukkig heeft niemand hem op zijn kop gekregen. Maar ook op dat punt komt vanaf de rechterkant de skiërs uit die vanaf de “umfahrung” komen. Ook staan daar heel vaak mensen stil (ook kleine kinderen die niet altijd weten dat je moet stoppen bij dat huisje dat je op rechts ziet liggen). Wat zou er gebeurd zijn als daar mensen hadden gestaan?

Mijn commentaar aan het einde van de video is tekenend. Luister maar eens in onderstaande video.

Ook is het jammer dat ik de videocamera had afgezet. De vader van de jongen kwam er ook aan. Daar was ook niet tegen te praten…vond het allemaal wel meevallen. Ik zou me vooral moeten richten op mijn eigen snelheid…. tuurlijk joh….. Nu kwam de jongen er goed van af…maar de volgende keer niet…wellicht dat er dan eens ingezien wordt dat dit echt niet kan.

Helaas ging het ook weer over Nederlanders die zich op dit soort momenten altijd fantastisch onderscheiden.

Vraag aan onze volgers. Wat vinden jullie hier nu van. Kan dit of is dit echt een kamikaze actie. Reageer maar in de reacties op facebook.

Tot slot geven we nogmaals de link van de FIS pisten regels.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...