Kans op flinke buien neemt toe

Vandaag zijn er nog geen flinke buien, maar in Oost-Tirol blijft het niet droog.

Kans op flinke buien neemt toe
De komende tijd neemt de kans op flinke buien toe in Oostenrijk. Maar vandaag merken we daar nog niet heel veel van. Vanmorgen beginnen we de dag met veel ruimte voor de zon, lokale mist en nevel lossen vrij snel op. Wel start de dag vrij fris met temperaturen soms rond of onder de 10 graden. Vanmiddag loopt het kwik uiteindelijk weer op naar nazomerse waarden met 25 tot maar liefst 29 graden op de thermometers. Het blijft vrijwel overal droog, maar in Oost-Tirol kunnen wolken nog wel het buienstadium bereiken. Hier kan soms al een bui vallen die voor een aangename afkoeling zorgt. Elders zijn de buienkansen nog laag en blijft het prachtig nazomeren.

Vanavond lossen de buien in Oost-Tirol snel op en is het overal zo goed als droog. Met name in de regio waar wel een bui viel ontstaan mist, elders is het helder.


Morgen komt voorzichtig een lagedrukgebied met koufront dichterbij. De buienkansen stijgen nog wat meer dan vandaag maar toch volgt op de meeste plaatsen een mooie nazomerdag. De zon schijnt flink in met name de ochtend en tijdens de middag ontstaan stapelwolken. Op meer plaatsen kunnen enkele flinke buien met soms wat onweer ontstaan. Toch blijft het in zeker de helft van Oostenrijk het nog droog. De maximumtemperatuur komt uit op 23 graden in Vorarlberg tot 29 in het Burgenland.


Donderdag volgt uiteindelijk het koufront vanuit het westen. De temperatuur blijft met name in het westen en noorden meer achter dan de voorgaande dagen. Toch is het tussen de buien door soms ook wel drukkend door de hogere luchtvochtigheid en het ontbreken van de wind. Tijdens buien is er kans op een klap onweer of hagel, ook behoort wateroverlast tot de mogelijkheid.

Tijdens flinke buien neemt ook het gevaar op lokale overlast toe de komende dagen.

Vrijdag is het vooral overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen of buien in heel Oostenrijk. Het wordt dan maximaal een graad of 20. Vanaf zaterdag zakken de buienkansen weer en keert de zon vaker terug. Een overgang naar echt herfstweer zit er dus nog niet in.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht