De kapel van het witte licht op de Pitztal Gletsjer

Kapel van het witte Licht

De kapel van het witte licht op de Pitztal Gletsjer

Wij hebben al meer keren laten blijken dat we ook gastschrijvers aan het woord willen laten komen. Renate heeft gereageerd en komt ook gelijk met een stuk over de kapel van het Witte Licht.

“KAPELLE DES WEISSES LICHTES (Pitztal Tirol)

Te midden van de kolossale reuzen van de Ötztaler Alpen vind je heel timide, maar toch aanwezig, de Witte Kapel. Een opvallend gebouw, totaal niet te vergelijken met de kapellen die je in het dal (Pitztal) tegenkomt. Dit gebouw, deze kapel straalt rust uit, straalt stilte uit, kalmte?

Deze kapel staat op de Pitztaler Gletscher 2900 meter (Tirol). Als je bovenkomt ben je niet de enige. Welke dag je ook gaat, je zult met meer mensen boven zijn. Als je 20 meter naar boven loopt ervaar je rust en stilte. Geen mens die je hoort, geen geroezemoes, geen nieuws, geen boze woorden.. Alleen maar rust, kalmte en bovendien: stilte. Deze kapel is alles behalve klein. Grote deuren staan de hele dag open om jou te verwelkomen. Een grote tafel in het midden van de kapel is het enige wat je kunt vinden. Toch ligt er genoeg. Herinneringen van mensen, boodschappen van mensen en ook jij kunt daar wat op kwijt.

Deze kapel is een aanrader. Niet alleen door zijn karakteristieke uiterlijk, maar ook door zijn vredige innerlijk. Op 2900 meter op een plek waar je omgeven bent van reuzen van minimaal 2500 meter kun je niet alleen genieten van wat deze kapel uitstraalt maar ook van de immense omgeving van deze kapel. Zowel in de zomer, als zeker in de winter!

Een kristal uit het witte graniet, die uit de diepte der aarde omhoog schiet en zich met de hemel verbindt?

Kapel van het witte Licht

Kapel van het witte Licht

Kapel van het witte Licht

Meer info op deze website.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...