Kaprun 3K K-onnection geopend

Kaprun 3K K-onnection

Kaprun 3K K-onnection geopend. Decennia heeft men er naar uitgekeken de aansluiting van het dorp Kaprun met de Kitzsteinhorn.

Als je naar de gletsjer wilde dan kon dat in het verleden alleen via een 7 kilometer lange weg die je bij de liften bracht om naar de gletsjer te gaan. Maar nu heb je de keuze om vanuit het dorp Kaprun via de Maiskogelbahn naar de gletsjer te gaan. De lift die je dan neemt is de 3K K-onnectionbahn. Deze lift komt dan uit op een hoogte van 1976 meter (Langwied)

Al vanaf de jaren 80 wilde men deze aansluiting maken. Maar de lifttechniek was nog niet zover en leek een verbinding dan ook erg ver weg. Maar natuurlijk gaat de techniek door en was het mogelijk om een verbinding te maken. Maar voordat men deze verbinding wilde gaan maken was het een must om eerst de kwaliteit van de liften op de gletsjer aan te passen.

Kaprun Gletsjerjet 3 4

Vanaf 2012 zijn daarvoor 3 nieuwe liften gekomen:

  • Gletsjerjet 3
  • Gletsjerjet 4
  • Schmiedingerbahn

Toen deze liften er kwamen kwam er echt ook meer comfort op de gletsjer en kon men aan het grote project van de 3K K-onnectionbahn beginnen. Juist omdat dit project door een gebied gaat waar men niet makkelijk kan komen en de periode van bouwen ook korter is dan in een regulier laag gebied heeft men er 2 jaar over moeten doen. Maar dan staat er ook wel wat.

Technisch gezien is deze lift niet te overtreffen op dit moment. De firma Doppelmayer heeft een werkelijk kunststuk gecreëerd. Één van de grootste belemmeringen in de jaren ervoor was dat je een stuk van 2100 meter moest overbruggen tussen 2 liftpalen. Dat was iets wat niet voor mogelijk werd gehouden. Toch is dit gerealiseerd

De Gletscherbahnen Kaprun AG is ook bijzonder trots dat alle energie die nodig is voor het gebied CO2 neutraal wordt opgewekt. Overigens verbruikt de 3K K-onnectionbahn al 25% minder stroom dan soortgelijke liften die de laatste jaren zijn gebouwd.

Ski In Ski Out

Dat is nu dus mogelijk. Via de 3K K-onnectionbahn ga je ook weer retour naar het dal en kun je op de maiskogel de laatste bochten draaien naar het dorp. Onder aan het dalstation van de Maiskogelbahn is ook een zeer groot skidepot waar je de ski’s kunt stallen. Er is op dit moment plaats voor 2000 ski’s en men is bezig dit nog uit te bouwen naar 2800 paar ski’s. Je loopt dan zo het laatste stukje naar jou accommodatie.

Parkeerplaats

Er is bij de Maiskogelbahn ook een extra grootte parkeerplaats aangelegd. Voor de dagjesmensen is ook de weg aangepast om bij deze parkeerplaats te komen. Er is een rotonde aan het begin van het dorp aangelegd en daar kun je meteen de afslag nemen naar de nieuw aangelegde parkeerplaats. Natuurlijk kun je ook parkeren bij het terrein waar ook de bekende Baumbar is maar dan zul je zeker toch wat vroeger moeten komen 🙂

Kilometerbesparing

Er gaan natuurlijk ook wat minder auto’s en bussen rijden naar de normale standaard opstapplaats. Dit is een weg van 7 kilometer lang. Men heeft uitgerekend dat circa 1,5 miljoen kilometer wordt bespaard en dat scheelt natuurlijk ook weer voor het milieu.

3K K-onnection Kaprun Kitzsteinhorn

Cabines

Er hangen in totaal 32 cabine’s aan deze lift. 30 daarvan kun je bezetten met 32 mensen. 24 zitplaatsen en 8 staanplaatsen. 2 cabine’s worden speciaal ingericht voor de Nationalpark Rangers van de Hohe Tauern. We zullen hier in een apart bericht nog zeker aandacht aangeven.

Wij zijn bij de officiële opening geweest op 29 november 2019. Wij hebben dan ook als één van de eerste personen een rondje kunnen maken in deze lift. Ook werden we nog uitgenodigd bij een diner bij het Alpincenter die hier ook heel speciaal voor was ingericht. Van deze openingsmiddag/avond hebben we videobeelden. Deze kun je hieronder bekijken.

Morgen komt nog een video update van zaterdag 30 november 2019 en een kijkje bij het feest van Wolfgang Ambros. Kijk ook eens de video hieronder. Zo mooi verlicht was het hele traject van Kaprun naar de Kitzsteinhorn.

3K K-onnection Kaprun

3K K-onnection Kaprun

3K K-onnection Kaprun

3K K-onnection Kaprun

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×