Kaprun (786 meter)

Kaprun is een dorp wat samen met Zell am See ook wel Europa Sportregion wordt genoemd. Zowel zomers als winters komen in Kaprun veel toeristen. De Gletsjer heeft een enorme aantrekkingskracht. Er kan geskied worden vanaf begin oktober en het seizoen kan zelfs doorlopen tot in juli bij gunstige omstandigheden. Top van de gletsjer ligt op 3029 meter.

De zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Bergbahnen is toch wel het jaar 2000. Het zogenaamde treintje, die dwars door een berg ging, brandde tijdens een rit totaal uit. 155 mensen lieten hierbij het leven.

De trein wordt niet meer gebruikt en er is een 2e gondelbahn gekomen. Vanaf die tijd kun je opstappen op 2 plaatsen. Het gletsjer gebied van Kaprun heeft een enorme parkeerplaats. Deze is zo groot dat er om de paar minuten een pendelbus langs komt die je gelijk bij de lift afzet.

In het gletsjergebied kun je prima ski?n. Uiteraard wel op de toppen veel sleepliften. Er is een groot restaurant waar je ook gebruik kunt maken van gratis Wifi.

Er is ook nog een gebied vanuit het dorp Kaprun te bereiken. Het Maiskogel-gebied gaat tot 1675 meter. Is niet aangesloten met de gletsjer maar een klein apart gebied. Enorm geschikt voor kinderen ook al omdat je er lastig kan verdwalen.

In het dorp zijn uiteraard goede hotels en bars aanwezig. Erg uitbundige apres-ski vind je hier niet maar een aanrader is wel Kitz & Bitter en Baumbar.

Interactieve kaart.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht