Kaprun Kitzsteinhorn Herdenkingsmuseum Treinramp

Kaprun Kitzsteinhorn

Kaprun Kitzsteinhorn Herdenkingsmuseum Treinramp

Ieder jaar op 11 november staan we stil bij de treinramp die zich heeft voltrokken op 11 november 2000. De wereld stond toen heel even stil en in Kaprun heeft dat nog wel even geduurd.

155 mensen zijn er die dag om het leven gekomen. Jaarlijks schrijven we ook een bericht over deze ramp. In dit bericht staan ook nog 2 video’s. Mocht je willen weten hoe deze ramp zich heeft kunnen voltrekken kijk dan onderstaande video.

Ons jaarlijkse bericht dat we altijd op 11 november in de spotlicht zetten kun je eventueel HIER nog eens nalezen.

Kaprun Gedenkmuseum 155 nissen

Kaprun Gedenkmuseum 155 nissen die zijn verdeeld aan de voor en achterkant

Jaarlijks komen we bij het dalstation van de twee liften (Gletscherjet 1 en Panoramabahn) Vandaar uit kun je nog eens het herdenkingsmuseum bezoeken. Is zeker een kijkje waard. De overledenen worden daar nog steeds herdacht. Voor iedere overledene is een nis ingericht.

Kaprun Gedenkmuseum 155 nissen

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×