Kaprun Kitzsteinhorn nieuwe kabel Gletscherjet 3

Kaprun Gletscherjet 3 Seilspleiss 21 juni 2024Kaprun Kitzsteinhorn nieuwe kabel Gletscherjet 3

In de zomer wordt er altijd hard gewerkt aan het onderhoud van de liften. Één van de liften die erg veel gebruik wordt is wel de lift die staat op de Kitzsteinhorn. De Gletscherjet 3 is circa 300 dagen in het jaar in bedrijf en daardoor draait de kabel ook heel veel rondjes. Dat is ook de reden dat om de zoveel jaar de kabel vervangen dient te worden.

Daar zijn de werkzaamheden afgelopen vrijdag mee van start gegaan (21 juni 2024) De kabel wordt er af gehaald en daar komt een splinternieuwe kabel op. Je hebt met een kabel zeker een begin en een eind maar die wordt niet aan elkaar geknoopt:) Nee dit wordt gedaan door het zogenaamde “Seilspleissen” De kabel wordt aan beide uiteinden uit elkaar gehaald en vervolgens door elkaar heen “gebreid” zo ontstaat er een hele sterke kabel. Komende week worden de werkzaamheden voortgezet en is het ook snel weer klaar. HIER kun je meer te weten komen over Seilspleissen.

Hieronder nog een video van deze werkzaamheden en vele foto’s.

Kaprun Gletscherjet 3 Seilspleiss 21 juni 2024Kaprun Gletscherjet 3 Seilspleiss 21 juni 2024Kaprun Gletscherjet 3 Seilspleiss 21 juni 2024Kaprun Gletscherjet 3 Seilspleiss 21 juni 2024Kaprun Gletscherjet 3 Seilspleiss 21 juni 2024Kaprun Gletscherjet 3 Seilspleiss 21 juni 2024

Kaprun Kitzsteinhorn Topfoto

Aan de rechterkant de combinatie lift Gletsjerjet 3

De Gletscherjet 3 is een moderne skilift op de Kitzsteinhorn, een bekende gletsjerberg in het Oostenrijkse skigebied Kaprun, gelegen in de regio Salzburgerland. Hier zijn enkele belangrijke details over de Gletscherjet 3:

Type Lift

 • Soort Lift: Gondelbaan
 • Capaciteit: Moderne gondels met een capaciteit van meerdere personen per gondel, meestal tussen de 6 en 10 personen per stoeltje/gondel.
 • Comfort: De gondels zijn ontworpen voor comfort en bescherming tegen de weersomstandigheden, waardoor ze een prettige manier bieden om de berg te beklimmen, ongeacht het weer.

Technische Specificaties

 • Lengte: Ongeveer 2.100 meter
 • Hoogteverschil: Ongeveer 575 meter
 • Snelheid: Hoge snelheid voor een snelle en efficiënte reis naar de hoger gelegen skigebieden
 • Bouwjaar: De lift is een onderdeel van de voortdurende modernisering van de infrastructuur op de Kitzsteinhorn en behoort tot een van de nieuwere installaties.

Functie en Verbindingen

 • Verbinding: De Gletscherjet 3 verbindt het Alpincenter met het Gletscherjet 4-station en biedt toegang tot hoger gelegen pistes en skigebieden.
 • Gebruik: De lift wordt zowel in de winter als in de zomer gebruikt, waarbij hij skiërs, snowboarders, en wandelaars vervoert naar diverse delen van de Kitzsteinhorn.
 • Seizoen: De Gletscherjet 3 is in gebruik tijdens het skiseizoen en ook in de zomermaanden voor wandelaars en andere bergsportliefhebbers.

Beleving

 • Uitzicht: Tijdens de rit biedt de lift prachtige uitzichten op de omringende Alpen, de gletsjer en de lager gelegen delen van het skigebied.
 • Toegankelijkheid: De gondels zijn ontworpen voor gemakkelijke instap, geschikt voor gezinnen en groepen van verschillende groottes.

Conclusie

De Gletscherjet 3 is een essentiële en moderne lift in het skigebied van de Kitzsteinhorn, die zorgt voor snelle en comfortabele toegang tot de hogere pistes en gletsjergebieden. Het is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van het skigebied, die bijdraagt aan de algehele ervaring van bezoekers, zowel in de winter als in de zomer.

Kogler banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×