Kaprun Kitzsteinhorn op 18 september 2021 VIDEO

Kaprun Kitzsteinhorn 18 september 2021

Kaprun Kitzsteinhorn op 18 september 2021

Afgelopen zaterdagmiddag waren we ook in Kaprun en waren benieuwd hoe de gletsjer er bij zou liggen in september. Nog nooit in september een kijkje genomen maar dat was wel een verschil als je uitsluitend en alleen in winterse omstandigheden op de gletsjer bent. Ontzettend veel stenen. Je vraagt je ook af hoe je daar toch met je ski’s vanaf komt.

Maar een meter sneeuw veranderd natuurlijk de hele omgeving.

Natuurlijk zijn we naar het uitzichtplatform geweest. De kitzsteinhorn heeft er twee. Meteen maar naar het platform gegaan die je bereikt via een lange tunnel van circa 350 meter. Deze gaat licht glooiend naar beneden. Dat is geen probleem. Onderweg kun je allerlei stops maken en wordt je het eea uitgelegd. Dit gaat over goud, zilver, kristal, botsen van de Europeseplaat met de Afrikaanseplaat. Ook zie je dat de berg nog groeit tot ver in de 23e eeuw. Kortom er is veel te zien. Aan het einde van de tunnel kom je uit op een uitzichtplatform waarmee je ook richting de Grossglockner zou kunnen kijken. Grote vraag is hebben we deze gezien?

Kaprin Kitzsteinhorn uitzichtplatform

Natuurlijk hebben we nog een video gemaakt en ook waren we live op facebook. Benieuwd naar dit alles? Kijken dan maar!

Kaprun Kitzsteinhorn 18 september 2021

Kaprun Kitzsteinhorn 18 september 2021 gletsjerjet 2

Kaprun Kitzsteinhorn 18 september 2021

Kaprun Kitzsteinhorn 18 september 2021 bergstation Kitzsteinhorn 3029 meter

Kaprun Kitzsteinhorn 18 september 2021 tunnel naar uitzichtplatform

Kaprun Kitzsteinhorn 18 september 2021 uitzicht richting Zell am See

Kaprun Kitzsteinhorn uitzicht op de Zeller See

Een dag na ons bezoek is het gaan sneeuwen zie ook het plaatje hieronder. Daar is toch wel zo n 20 cm aan sneeuw gevallen. Binnenkort zijn we weer terug op Kaprun Kitzsteinhorn. Laten we dan er vanuit gaan dat er te skiën valt. Wellicht al op 16 oktober 2021. Wie is er dan ook bij?

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...