Kaprun Kitzsteinhorn Nieuw Schmiedingerbahn

Kaprun Kitzsteinhorn Nieuw Schmiedingerbahn

Kitzsteinhorn

Kaprun Kitzsteinhorn Nieuw Schmiedingerbahn, we wisten het nieuws al een tijdje maar nu kunnen we het dan echt aan jullie meedelen. Er komt weer een mooie lift bij op de gletsjer van Kaprun.

Afgelopen seizoen zijn we veelvuldig op de gletsjer van Kaprun geweest en ook viel er 1 ding op gedurende het hele seizoen. De sleeplift Schmiedinger heeft het hele skiseizoen stil gestaan. Ook was goed te zien dat de ?stützen? wel heel erg bloot kwamen te liggen. We weten niet de exacte reden waarom deze lift stil heeft gestaan maar heel veel ijs is er rond om deze palen gesmolten. Wellicht heeft dit ook met de stevigheid van deze palen te maken. Zoals jullie weten is een gletsjer altijd in beweging.  Groot voordeel is dat de nieuwe lift nu gewoon gebouwd kan worden op de harde rotsen.

Deze sleeplift gaat vervangen worden door een 8 persoons stoeltjeslift en dat is dan ook meteen de hoogste stoeltjeslift die het Salzburgerland rijk is. Het bergstation bevindt zich op 2775 meter hoogte.

Na de investeringen van vorig jaar mbt de gletsjerjet 3 en 4 (kosten 25 miljoen Euro) komt er weer een investering aan van 7 miljoen om deze lift te bouwen.

Goed nieuws is ook dat deze lift in November 2016 in gebruik wordt genomen.

In bijgaande video zie je tussen de 0.28 min en 0.41 min de sleeplift nog die vervangen gaat worden.

Bron: ORF en Lift World

golfclub mittersill stuhlfelden  golfclub mittersill stuhlfelden

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×