Kaprun Kitzsteinhorn wanneer gaat het open?

Kaprun Kitzsteinhorn wanneer gaat het open?

Vraag is simpel en een datum zetten ook. 7 oktober 2015 volgens planning. Maar planning en weer zijn niet altijd de grootste vrienden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we het mis zien gaan. De plaatjes die we gisterochtend op facebook hebben gezet daar ziet het er knap wit op uit.

Kaprun 29 sept 2015 Kaprun 29 sept 2015

Er is vorige week behoorlijk wat sneeuw gevallen maar dat was nog lang niet genoeg om zeker ervan te zijn dat het ook echt opengaat op 7 oktober 2015. Als je de gletsjer een maandje terug zag dan was het donkerijs en daar is zeker nog wel een behoorlijke laag voor nodig om alles op te vullen. Maar we zagen gisteravond op de webcams dat de sneeuwkanonnen behoorlijk bezig zijn en die zullen zeker ook de komende dagen aan gaan staan.

In de nacht vriest het zeker op de gletsjer dus wij denken dat dat goed gaat komen. Maar de gletsjer kan open gaan maar dan zijn nog niet alle liften geopend van het hele gletsjergebied. We kijken nu al uit naar de nieuwe gletsjerjet 3 en 4. Als je de webcams overdag bij ons op de pagina bekijkt dan zie je de lift draaien. Maar dat is natuurlijk allemaal om te testen.

De bergbahnen melden zelf het volgende als het om de openingstijden gaat:

Die Betriebszeiten der Gletscherlifte orientieren sich an der aktuellen Schneesituation. Der Skibetrieb startet bei entsprechender Schneelage, jedoch frühestens mit 7.10.2015. Wir hoffen auf noch mehr Schnee und geben unser Bestes den Termin einzuhalten. Die neuen Bahnen Gletscherjet 3+4 werden Mitte Oktober geöffnet.

Hieruit is ook af te lezen dat de nieuwe gletsjerjet 3 en 4 niet eerder opengaat dan half oktober.

Dan is er nog een vraag over welk funpark er nu opengaat. Het is altijd zo dat het funpark boven op de gletsjer als eerste opengaat. Dit funpark blijft open tot meestal december. Bij genoeg sneeuw worden vanaf december de grote funparks die lager liggen geopend. Het spreekt dan voor zich dat de gletsjer funpark dan sluit.

 Kaprun Gletsjerjet 3 4

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×