Kaprun laatste dag van de kindervakantie en nog iets

Kaprun Kitzsteinhorn op 3000 meter

Kaprun Kitzsteinhorn op 3000 meter

Kaprun laatste dag van de kindervakantie en nog iets

Helaas kon ik er zelf niet bij zijn want ook de griep had het gewonnen op mijn lichaam. Dat is balen maar dat is ook niet anders, net zoals de sneeuwcondities in de lagere regionen. Onze handen jeuken om ook daar nog iets over te schrijven want de MSM staat behoorlijk klaar met maar één woord. Dat woord zullen wij in ieder geval niet herhalen. Overigens ontkennen wij niets dan is dat ook maar gezegd.

In de bijna 50 jaar dat ik in de winters van Oostenrijk rond wandel en dat zwaartepunt ligt echt rond de kerst dan is het zeker niet altijd geweldig geweest. Toen noemde we dat de wind nu net ff uit de slechte hoek kwam, nu heet dat dus anders…. en iedereen neemt dat over. Ik zal maar niet verder gaan want anders krijgen we een gehele discussie. Maar het nodige aan gezond verstand mag ook wel eens winnen van “kunt u mij de weg naar hamelen vertellen” ik ben benieuwd of de jonge lezers dat nog begrijpen.

Vandaag waren Jan en Stefan naar Kaprun gegaan en wat een verschil heeft men daar beleefd met de dag ervoor. Goed te merken was dat het al redelijk rustig was (vakantie uittocht naar het thuisland was begonnen). De pistes waren FANtastisch en we blijven benoemen dat een skirondje op een gletsjer deze tijden geen overbodige luxe is.

Overigens sprak ik vandaag wat mensen die ook in de lager gelegen gebieden hebben geskied en deze mensen gaven een positief commentaar. De pistes lagen er redelijk tot goed bij, ook geen grote hopen. Dit heeft te maken met dat er minder mensen op de pistes waren en het had vannacht nog gevroren. Pistes waren zeker nog wat opgevroren en als je aan de zonnige kant was dan had je een heerlijk laagje zachte sneeuw en daar is best goed doorheen te komen.

Aan het einde van de dag kwam ik na drie dagen weer eens buiten en dacht ik laat jullie het mooie Brixental nog even zien. Ik hoop voor de laatste keer dat het er deze winter zo uitziet.

Morgenochtend krijgen jullie nog een mooie video update te zien vanuit het Pitztal waar wij nog afgelopen woensdag waren. Deel 1 hebben jullie al gezien dat was namelijk het skigebied Rifflsee dat direct naast de Pitztaler Gletsjer ligt. Als je het aan ons vraagt een absolute aanrader. Ben je er eenmaal geweest dan wil je er ieder jaar wel minimaal een keer heen.

Chalet.nl grote banner 900-600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...