Kaprun Maiskogelbahn de 1e gondel hangt!

Kaprun Maiskogelbahn

Vandaag kregen we foto’s te zien vanuit Kaprun. Het ging om het prestigieuze project K-onnection oftewel de aansluiting vanaf de Maiskogel naar de Kitztsteinhorn. De Maiskogelbahn is de eerste lift die zal worden opgeleverd in december 2018. De 2e lift waaraan gewerkt wordt gaat van de top van de Maiskogel naar de Kitztseinhorn en dan kun je vanuit het dorp Kaprun zo naar de gletsjer. Geen auto meer nodig om richting de gletsjer te gaan en dat scheelt een hoop verkeer. Maar dit alles is pas eind 2019 mogelijk.

Vorige week liep Gaby nog naar de bouwplaats van de Maiskogelbahn, dalstation. Mocht je dit gemist hebben kijk hieronder nog eens.

Maar ook kunnen we zien dat de werkzaamheden aan de 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-K-Onnection lift opschieten. De hoogste Stütze is maar liefst 90 meter hoog en die is klaar (zie hieronder)

Kaprun K-onnection Stutze 90 meter

Valt jullie ook wat op aan de foto. Boven op de 90 meter liftpaal staat ook een Kerstboom. In Oostenrijk noemen ze dat een “Firstbaum. Dat betekent dat het werk half klaar is…

Ook was er op de ORF een item op het nieuws. Je hoort ook meteen dat dit hele project best wat mag kosten…meer dan 80 miljoen euro. Ben je overigens benieuwd naar de technische gegevens van deze 2 liften dit kun je HIER nog eens nalezen.

In de video zie je ook dat het om seilspleissen gaat. Dat leggen we graag, een andere keer, nog eens uit hoe dat precies in zijn werk gaat.

Kaprun Maiskogel

Kaprun Maiskogel

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...