Kaprun nieuwbouw hoogstgelegen stoeltjeslift

Kaprun nieuwbouw hoogstgelegen stoeltjeslift

Schmiedingerbahn

Kaprun nieuwbouw hoogstgelegen stoeltjeslift, in oktober 2015 realiseerde de Kapruner Gletscherbahnen het FANtastische project van de Gletscherjet 3 en 4. In juli 2016 beginnen op de Kitzsteinhorn de werkzaamheden voor de Schmiedingerbahn. Een 8 persoonsstoeltjeslift met stoelverwarming en kap. Deze nieuwe lift vervangt de Schmiedingergletsjerlift. Deze lift is ook meteen de hoogste stoeltjeslift die er is in het Salzburgerland. De lift start op een hoogte van 2.530 meter en het bergstation bevindt zich op 2.775 meter.

Nog even over de oude sleeplift. Deze lift is gaan draaien in het jaar 1969 en in 1974 werd deze lift zelfs uitgebouwd als 2 persoonssleeplift. In de 90-er jaren waren er nog een paar aanpassingen gedaan om vervolgens komend seizoen helemaal gemoderniseerd te worden. Een fonkel nieuwe 8 persoonslift staat dan voor je klaar. In november 2016 wordt deze lift geopend en het zal ons niet verbazen dat dit ook tijdens het openingsweekend gaat gebeuren (begin november 2016)

Maar er zijn meer verbeteringen. Meer oppervlak kan men gaan besneeuwen, zo n 2 hektare. Ook de prestaties van de waterpompen wordt sterk verbeterd zodat men nog meer tegelijkertijd kan besneeuwen.

De investeringen die de Gletscherbahnen komend jaar doen komen neer op zo n 9,5 miljoen euro. 7,5 miljoen gaat de nieuwe Schmiedingerbahn kosten en de rest gaat op aan de sneeuw- en pistenkwaliteit.

Hieronder nog een korte video van de oude Schmiedinger sleeplift en beelden dat wij langs deze lift naar beneden kwamen skiën ?

Bron : Kitzsteinhorn

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×