Kaprun de Sigmund Thun Klamm

Kaprun de Sigmund Thun Klamm, we hebben er al vaker over bericht over een Klamm. In het Nederlands vertaald gaat het gewoon om een bergkloof. Recent hebben we artikelen gepubliceerd op de site van een Kloof in de omgeving van St Johann in Tirol (Griessbachklamm) en Tarrenz (Salvesenklamm en de Rosengartenslucht). Dit keer is de Sigmund Thun Klamm aan de beurt.

Circa 14.000 jaar geleden zaten we in de late ijstijd, een gletsjer bedekte het hele dal van Kaprun en deze gletsjer ging naar beneden via de Mais- en Burgkögel. Bij het smelten van de gletsjer is de Kapruner Ache ontstaan. Maar liefst 32 meter diep is de beek uitgeslepen en heeft een lengte van 320 meter.

Je kunt de kloof in via allerlei trappen en bruggen. Het water dat door de Kapruner Ache stroomt is een fascinerend natuurspektakel.  Eigenlijk mag je dat niet missen als je in de zomer in de buurt bent van Zell am See Kaprun. Voor de prijzen en openingstijden klik HIER.

Meer info op de Website van Zell am See Kaprun.

Maar natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jullie verhaal. Schrijf eens een stukje na een bezoek aan de Sigmund Thun Klamm, wie durft? Wij zijn te bereiken op info@fantastischoostenrijk.nl

Sigmund Thun Klamm

Summit Travel Grote Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Haus Steiner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht