Kaprun de Sigmund Thun Klamm

Kaprun de Sigmund Thun Klamm, we hebben er al vaker over bericht over een Klamm. In het Nederlands vertaald gaat het gewoon om een bergkloof. Recent hebben we artikelen gepubliceerd op de site van een Kloof in de omgeving van St Johann in Tirol (Griessbachklamm) en Tarrenz (Salvesenklamm en de Rosengartenslucht). Dit keer is de Sigmund Thun Klamm aan de beurt.

Circa 14.000 jaar geleden zaten we in de late ijstijd, een gletsjer bedekte het hele dal van Kaprun en deze gletsjer ging naar beneden via de Mais- en Burgkögel. Bij het smelten van de gletsjer is de Kapruner Ache ontstaan. Maar liefst 32 meter diep is de beek uitgeslepen en heeft een lengte van 320 meter.

Je kunt de kloof in via allerlei trappen en bruggen. Het water dat door de Kapruner Ache stroomt is een fascinerend natuurspektakel.  Eigenlijk mag je dat niet missen als je in de zomer in de buurt bent van Zell am See Kaprun. Voor de prijzen en openingstijden klik HIER.

Meer info op de Website van Zell am See Kaprun.

Sigmund Thun Klamm

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht