Karinthië Garnitzenklamm gesloten na noodweer

Garnitzenklamm Karintië
De Garnitzenklamm in betere tijden.

Karinthië Garnitzenklamm gesloten na noodweer, de kloof is door het noodweer dat op 30 augustus 2020 deze regio trof  zwaar beschadigd en zal pas volgend jaar weer open gaan.

Door de enorme overstromingsschade bij de eerste brug is de Garnitzenklamm tot nader order niet bereikbaar. Er wordt nu met man en macht gewerkt om alle schade zo snel mogelijk te herstellen. De watermassa heeft vele delen van deze kloof beschadigd, terwijl op andere plekken de paden door rotslawines bedolven zijn. De paden moeten weer toegankelijk gemaakt worden en bruggen hersteld worden. Deze klus duurt dermate lang dat besloten is de kloof te sluiten en pas volgende zomer weer open te gooien mits alles hersteld is.

Dit jaar was ook al het jaarlijkse Klammfest geannuleerd, men hoopt dat de editie van 2021 wel door kan gaan.

Garnitzenklamm

De Garnitzenklamm is één van de vele schitterende klammen die Oostenrijk rijk is. Dze ligt in het Gailtal in Karinthië. De 4,1 kilometer lange kloof is circa 10.000 jaar oud en ligt 2,5 kilometer ten zuiden van Hermagor.

Lees ook: Garnitzenklamm in Karintië

Bron: garnitzenklamm.at, hermagor.atalpenverein.at

Garnitzenklamm Karintië

Garnitzenklamm Karintië

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...