Karinthië, mondkapjes in de avond verplicht

Fantastisch Oostenrijk zomer

Karinthië (in en bepaald deel) mondkapjes in de avond verplicht, dankzij het niet houden van de afstand in de drukke toeristische plaatsen. De aanscherping geldt vanaf vrijdag tussen 21:00 uur en 2:00 uur.

De drukte in de toeristenplaatsen, vooral aan de Wörthersee, houdt de autoriteiten, restauranthouders en de plaatselijke bevolking al weken bezig. Er wordt geen afstand gehouden met als resultaat dat vanaf aanstaande vrijdag het dragen van een mondkapje in de avond bij de hotspots verplicht is. Op plekken waar de afstand niet gegarandeerd kan worden geldt vanaf vrijdag dat tussen 21.00 uur en 2.00 uur een mondmasker gedragen moet worden, dit heeft de Landesregierung woensdag bekend gemaakt. Vanaf vrijdag geldt deze verplichting in Velden maar ook op andere plaatsen aan de Wörthersee, de Faaker See of de Klopeiner See.

Lokale bewoners en medewerkers in de horeca maakten zich steeds meer zorgen , het leek net alsof er geen corona meer was. Door de versoepeling verdween het verplicht dragen van maskers, maar werd er niet meer gelet op de afstand. Hierdoor werd er meer gecontroleerd door de overheid.

Velden moet geen Ischgl worden zei Provinciaal Raadslid voor Toerisme Sebastian Schuschnig (ÖVP) tijdens een videoconferentie met journalisten. Hij benadrukte dat dit een preventieve maatregel was. Dit is de zoveelste aanscherping zie meer hierover ons liveblog.

Bron: orf.at

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iPhones en iPads niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...