Kaunertalergletsjerstrasse, Fendels en Mountaincarten

Kaunertaler Gletscherstrasse

Kaunertalergletsjerstrasse, Fendels en Mountaincarten

Het Pitztal ligt ingeklemd tussen het Ötztal en het Kaunertal. Daar wij aan het begin van het dal verbleven is al het andere relatief snel te bereiken.

Het Pitztal heeft verschillende kortingskaarten waaronder de gletsjerkaart die ook voor het Kaunertal toegang geeft. Toen de wolken weg trokken en eindelijk weer zon kwam besloten wij de Kaunertalergletsjerstrasse te gaan doen en de gletsjer te bezoeken.

Hier hebben we geen moment spijt van gehad. Inmiddels hebben wij vele bergpassen gereden en diverse gletsjerrivieren bezocht maar deze staat met stip op nummer 1!

Bij Prutz draaide we het dal in en direct vond ik het PRACHTIG! Daar het Pitztal erg smal is bijna kloofachtig en vooral veel sparbomen kent ( zirben) is het Kaunertal iets breder en groener door de almen. Het is ook minder bebouwd. Het voelt direct heel vriendelijk en warm aan.

Nadat we de tol poortjes waren gepasseerd ( ik meen 25 euro per auto per dag maar bij ons in de kaart inbegrepen) reden we rustig verder langs de eerste dorpjes.

Kaunertaler Gletscherstrasse

Even later reden we langs het stuwmeer en daarna begonnen we aan bocht 29 van de Kaunertalergletsjerstrasse. Net als in het Pitztal zie je ook hier veel watervallen langs zijkanten van het dal naar beneden komen. Onderweg kom je ook vele uitzichtpunten, start punten van wandel routes , picknick plaatsen etc tegen. Deze staan allemaal op de kaart aangeven,  goed geregeld dus!

Kaunertal Waterval

Dankzij het mooie weer zijn de uitzichten geweldig, maar stoppen doen we op de terugreis wel, we willen eerst naar boven. Er is (in de zomer) meer dan genoeg parkeerruimte bij het enorme bergrestaurant onder aan de gondel. Nadat we geparkeerd hebben gaan we eerst naar de gletscherspleet.

Er is een klein stukje onder het gletsjer ijs waar je een rondje door de spleet kan lopen. Meestal kunnen we dit soort dingen niet doen omdat de kinderen dan te jong zijn maar hier kan en mag iedereen doorheen lopen. Prachtig om te zien!

Kaunertal Gletscher ijsgrot

Na de gletsjerspleet moet ik even mijn beste pedagogische Skills inzetten om niet te eindigen met een dakkoffer vol stenen, daarna gaan we richting de gondel. Maar  eerst willen de kinderen wel allemaal even in de pistenbully zitten die hier speciaal voor staat.

Boven is het uiteraard ijskoud , veel wind.. en prachtige uitzichten. Echter dat is niet alles , hier is ook de landsgrens met Italië . Uiteraard moeten hier wat foto’s gemaakt worden! Yes, ben ik toch nog in Italië geweest.

Kaunertal Grens Oostenrijk Italië

Als we terugkomen kijken de kinderen nog even in het speeltuintje en na een plaspauze gaan we richting de auto om opnieuw aan de 29 bochten te beginnen maar nu met stopmomenten. Ook nu waren de uitzichten weer fantastisch.

Wat een prachtig stukje natuur. Ik zou hier de hele week wel kunnen wandelen , chillen bij alle watertjes. We lunchen bij één van de uitlopers van een waterval, waar de kinderen natuurlijk enorme lol hebben aan het water. ( het zijn niet voor niets Zeeuwen) We maken diverse stops en maken ook veeeeel foto’s.

Aan het einde van de stuwdam kan de korte broek weer aan. Het is tenslotte zomer en zoveel hebben we hem nog niet aangehad! De (van natuur stenen gemaakte ) stuwdam kun je ook overheen lopen dus dat doen we ook even .

Kaunertal

Als we het dal langzaam verder weer uit rijden weet ik het zeker. Qua natuur is dit het mooiste stukje dat ik gezien heb. Op de verdere terug weg nemen we de afslag nog naar de erlebenisberg Fendels. Ook hier positief verrast. Geweldige kindvriendelijke berg. Mooie glooiingen, veel te doen!

Fendels erlebenisberg Mountaincart

We gaan nog even mountaincarten nu het droog is. We halen alles uit de dag ;). Hier wordt onze oudste van bijna 11 jaar heel blij van. Hier mag je vanaf 8 jaar en als je groter bent dan 1m40 alleen in een cart. De weg naar beneden is ook veel leuker dan in Hochzeiger in het Pitztal.

De kids stralen van plezier, mama krijgt klachten van de 5 jarige kleuter dat ze teveel remt!

Fendels erlebenisberg

Deze dag was echt een dag met alleen maar hoogtepunten en aanraders. Één ding is zeker het Kaunertal daar komen we nog eens terug! ( Fendels trouwens ook)

Fendels erlebenisberg Mountaincart

Fendels erlebenisberg

Helen bedankt weer voor jou mooie bijdrage! Mochten er volgers zijn die ook mooie foto’s hebben van de Kaunertalergletsjerstrasse dan kun je deze plaatsen in Vrienden van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Envino Imst Daan

Daan en Lizanne verwelkomen jullie graag in het oude centrum van Imst. Schustergasse 4, 6460 Imst

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...