Kelchsau zat midden in het noodweer, helft huizen beschadigd

illustratieve foto vanuit het archief!

Kelchsau zat midden in het noodweer, helft huizen beschadigd

In slechts 20 minuten veroorzaakte een storm een verwoesting in het zijdal van Hopfgarten in het Brixental. Bomen vielen om en daken werden van huizen eraf gerukt.

“Het gebeurde allemaal heel snel en toen lag het dak achter het huis”, zegt Sebastian, die de late zondagmiddag beschrijft. Een onweersbui trok over het zijdal van Hopfgarten en liet een spoor van vernieling achter. Bij de storm raakten echter geen mensen gewond, maar een groot deel van de huizen in Kelchsau heeft schade, variërend van gaten in de gevel tot twee beschadigde daken.

Een ooggetuige meld “Binnen twintig minuten was de horror voorbij, maar in die tijd hagelde en regende het” De brandweer reageerde onmiddellijk en er kon snel hulp worden verleend.

Talloze bomen werden door de wind omvergeworpen, sommige op straat en zelfs ook een vrachtwagen die bij de Fuchswirt geparkeerd stond. Dan kun je met recht zeggen dat het echt hard heft gewaaid.

Maandagochtend waren de meeste zaken al opgeruimd. Nu wordt langzaam de schade inkaart gebracht. Meer dan de helft van de huizen in Kelchsau is beschadigd maar belangrijk te melden er is niemand gewond geraakt.

Ook denken we terug aan 2021 toen ook Kelchsau getroffen werd door een zware storm. Op dat moment liepen verschillende beken over en werd er zelfs een brug verwoest.

Bron en ook meer foto’s zie je HIER.

Even verder op in het Windautal bij Westendorf zag het er zo gistermiddag/avond uit.

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×