Kerst brengt prachtig kaiserwetter!

Oostenrijk is na een turbulent weekend eindelijk in rustiger vaarwater terecht gekomen. En op de valreep is het boven de 1000 meter ook nog eens een witte kerst geworden. Dat worden dus prachtige dagen om volop van te genieten. Naast het rustigere weer krijgen we morgen en overmorgen ook te maken met veel zon.

Vandaag (1e kersdag) is het nog bewolkt en wisselvallig ten Oosten van Salzburg. Hier vallen vandaag nog laatste sneeuw- en regenbuien. Grote sneeuwhoeveelheden worden niet verwacht. Ten Westen van Salzburg is het rustig weer met een afwisseling tussen zon en wolkenvelden. In Vorarlberg en Karinthië verloopt de middag zelfs al flink zonnig. Hier is het prachtig winterweer. Op 1500 meter is het tussen de -4 en -6 graden. In de dalen rond of net iets boven nul. De nacht brengt in enkele dalen strenge vorst.

Morgen (2e kerstdag) veel zon. Slechts lokaal kan de dag met wat nevel of mist starten. Maar deze mistvelden lossen snel op en wat volgt is een prachtige en zonnige 2e kerstdag. Er staat weinig wind en de temperatuur ligt op 1500 meter rond 0. Perfect wintersportweer. Ook de nacht naar donderdag brengt in de meeste dalen strenge nachtvorst.

Donderdag weinig verandering. Al wordt de lucht op hoogte wel iets milder. Uiteindelijk stijgt het kwik op 1500 meter naar 3 of 4 graden.

Vrijdag eindigt het kaiserwetter alweer. Een zwak warmtefront trekt over en zorgt voor meer bewolking. Ook kan er een klein beetje regen vallen tot 2000 meter. Dat zou in de dalen wel eens ijzel kunnen zijn.

Op de langere termijn zien we juist weer een flinke afkoeling dichterbij komen. De kans op een nordstau(sneeuwbuien vanuit Noord Europa) rond de jaarwisseling neemt toe. Laten we het hopen.

Jeroen Elferink

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...