Kerst en Oud en Nieuw maatregelen versoepeld!

Kerstmarkt Adventmarkt St Johann in Tirol

Kerstmarkt Adventmarkt St Johann in Tirol

Kerst en Oud en Nieuw, maatregelen versoepeld!

Er is weer een persconferentie geweest daarin werd meegedeeld hoe de situatie eruit gaat zien met de kerst en oud en nieuw in Oostenrijk.

Voor de Oostenrijkers die niet gevaccineerd zijn worden de maatregelen tijdelijk ingetrokken om zodoende toch deel te kunnen nemen aan kleine familie bijeenkomsten. Dit maakten minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) en minister van Gezin Susanne Raab (ÖVP) zojuist bekend.

Op oudejaarsavond wordt ook de momenteel geldende horeca sluitingstijd om 23.00 uur opgeheven.

Ongeacht de vaccinatiestatus zijn op 24, 25 en 26 december en op 31 december bijeenkomsten van maximaal tien personen zonder 2-G-bewijs privé toegestaan. Vanaf tien personen – tot maximaal 25 personen – zijn bijeenkomsten met 2-G bewijs, dus voor gevaccineerde en genezen personen, toegestaan.

Oud en Nieuw avondklok opgeheven

Op oudejaarsavond wordt de avondklok in de gastronomie opgeheven, de gebruikelijke sluitingstijden van de deelstaten die gelden. Afgezien van de genoemde dagen blijven de bestaande maatregelen van toepassing. De lockdown voor niet-gevaccineerde mensen wordt met tien dagen verlengd.

Genoemde maatregelen rondom de feestdagen kunnen genomen worden omdat de lockdown al ruim drie weken duurt. De besmettingen gaan omlaag en daardoor is er speelruimte gecreëerd. De regering kijkt ook nog of er strengere toegangsregels moeten gaan komen. Speciaal wordt er naar Engeland gekeken en hoe daar eea evolueert mbt het Omikron virus. Daarover moet men nog een uitspraak doen.

Meer info in ons Liveblog.

Bron: ORF

 

Chaletnl-banner-900x600

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...