Kerstdagen verlopen kouder met sneeuw opkomst

Kerstdagen verlopen kouder met sneeuw opkomst

1e Kerstdag begint aanmerkelijk kouder dan de afgelopen dagen. Het is vaak bewolkt en het regent of sneeuwt herhaaldelijk, vooral van Vorarlberg tot het Mostviertel. Sneeuwgrens ligt tussen de 300 en 800 meter hoogte. Er staat een aardig windje en op de bergen kan deze hard zijn uit de richting west naar noord. De temperaturen komen meestal niet verder dan min 4 tot plus 5 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het min 11 tot min 7 graden van west naar oost.

Op 2e kerstdag  wordt het droog en de zon kan er bij komen. Vooral in het zuiden is veel zon te verwachten. Aan de noordkant van de Alpen zijn er buien tot rond de middag. Maar ook hier komt geleidelijk de zon er steeds meer bij. De zon heeft het nog wel  moeilijk vanuit Flachgau in oostelijke richting. De wind waait stevig, krachtig op de bergen en aan de oostrand van de Alpen. Wind komt van uit west naar noordwest. Maximum temperaturen bedragen  min 5 tot plus 5 graden, op een hoogte van 2000 meter bij min 12 graden.

Sneeuwfrees

We kijken alvast even naar de maandag. Maandag staat er een zeer krachtige wind en vanuit het zuidwesten komt er zware sneeuwval. In sommige gebieden kunnen grote hoeveelheden verse sneeuw vallen. Dit zal voornamelijk gebeuren in Oost-Tirol, Karinthië, Lungau en OberSteiermark en dat is dus wederom net als in begin december dat het zuiden een voltreffer gaat krijgen!

In sommige gebieden zullen er zware windstoten zijn, zeker op de bergen. De verwachting is dat er wel eens een skigebied die hoog ligt dicht zou kunnen gaan vanwege deze storm. Maximum temperaturen liggen tussen de min 2 tot plus 4 graden, in het noorden en oosten tot plus 8 graden.

De hoeveelheden zijn vanaf de hoofdkam en dan zuidwaarts best aardig. Demeeeste sneeuw spotte we nu op dit moment voor de Mölltaler Gletsjer. Dat gaat over de meter heen!

Bergfex Mölltaler Gletsjer 24 december 2020

Voor Kaprun en Sölden wordt een halve meter verwacht en in het dal iets minder maar het gaat ook in de dalen helemaal wit kleuren.

Bergfex Kaprun 24 december 2020

Bergfex Sölden 24 december 2020

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht