Kerstvakantie negatief reisadvies?

Autobahn Salzburg Inntal

Kerstvakantie negatief reisadvies?

Als we sommige kranten moeten geloven is de regering geadviseerd om een negatief reisadvies uit te brengen voor de kerstvakantie. Het reisadvies is op dit moment oranje en dat betekent dat we niet op vakantie zouden mogen gaan.

Wij gaan er vanuit dat de cijfers mbt Corona gaan dalen deze maand november. Oostenrijk doet er alles aan om de cijfers ook te laten dalen en heeft daar ook heel veel maatregelen voor ingevoerd. De grote vraag is, als dit ook lukt wat zou er dan weer besloten worden. Gaat dan de kleurcode weer terug naar geel. Geel impliceert dat we dan op vakantie zouden kunnen gaan.

Morgenavond is de persconferentie en we zijn zeker benieuwd wat er dan gezegd gaat worden.

Wij verwachten zelf komend winterseizoen dat als de cijfers inderdaad dalen je veilig naar Oostenrijk zou kunnen gaan. Je zit in de open lucht, gondels staan open, er wordt gedesinfecteerd, mondkapjes of buffyplicht, gondels draaien sneller en er is geen après ski.

Après Ski

Als laatste nog even over de Après ski… deze zal komend seizoen niet bestaan. Dat was toch de grootste bron van besmettingen? Nu denkt vooral het Outbreak Management Team dat er vanuit de wintersport veel besmettingen zullen komen maar hier wordt totaal voorbij gegaan aan de voorzorgsmaatregelen en de après ski die er gewoon weg niet is. Natuurlijk moeten de cijfers beter worden maar laten we hopen dat dit een kwestie van tijd is.

Dat we met aanpassingen en voorzorgsmaatregelen toch zouden kunnen skiën daar geloven we in. Oostenrijk werkt er hard aan om ons die veiligheid te bieden die nodig is. Maar het geloof dat we hebben zal ook bewezen moeten worden in de keiharde cijfers en die zullen we de komende weken zeker in de gaten gaan houden. Mocht blijken dat het met de cijfers de verkeerde kant uit zou kunnen gaan dan is ingrijpen natuurlijk een logische… maar om dit bijna 8 weken van te voren nu al te blokkeren is wellicht wat vroeg.

Tot die tijd stay safe, neem de regels in acht waar je ook bent.

PS wij hopen snel op Code Wit en #hetglasishalfvol

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...