Kirchberg Fleckalmbahn investering 35 miljoen

Kirchberg Fleckalmbahn investering 35 miljoen

Fleckalm Kirchberg

Kirchberg Fleckalmbahn investering 35 miljoen, we hebben er van de week al over geschreven. Heb je dit gemist klik dan HIER. De Fleckalmbahn gaat met pensioen en is komend skiseizoen nog actief om vervolgens afgebroken te worden (na 33 jaar) Maar niet getreurd er komt wat moois voor terug, een 10 persoonsgondel. Dat moet ook wel want deze lift is de belangrijkste lift na die van de Hahnenkammbahn in Kitzbühel.

Maar er is iets meer bekend. Vandaar ook deze update. Het is een publiekgeheim dat de Bergbahn Kitzbühel el enige jaren bezig is om de Fleckalmbahn te vervangen. Enerzijds door de ouderdom. We hebben begrepen dat Kitzbühel geen liften wil hebben van meer dan 30 jaar oud anderzijds de lift stond wel eens stil als de wind aardig aan het blazen was op de Fleckalm. Het dalstation gaat starten aan de oostelijke kant van de parkeerplaats en het bergstation gaat uitkomen bij het bergstation van de Ochsalmbahn. Bij de bouw destijds van de Ochsalmbahn was hier al rekening mee gehouden.

Er lopen nog wat onderhandelingen maar die zijn in de eindfase. De bouw zal in de het voorjaar van 2017 gaan starten zodat de nieuwe Fleckalmbahn in gebruik wordt genomen in het seizoen 2017/2018.

De kosten zullen gaan uitkomen op 35 miljoen euro en daar zit de parkeergarage ook bij.

In ons vorige artikel hebben we ook gemeld dat de oude gondels te koop zijn. Dat kan nog steeds. Voor 900 euro ben je de eigenaar. Je dient dan zelf wel voor vervoer te zorgen. Maar je moet er wel snel bij zijn. Van de week waren er nog maar 2 verkocht en nu zijn er nog een paar gondels over. Voor het totale overzicht.. Klik HIER.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×