KitzAlpBike Festival en The Hillclimb

HillClimb Brixen im Thale

De KitzAlpBike week is al weer vanaf afgelopen zaterdag aan de gang en er staan nog een paar leuke events op het programma. We lichten er 2 uit.

De Hillclimb in Brixen im Thale

Alweer voor de 11e keer staat woensdag 20 juni 2018 de Hillclimb op het programma. Dit is één grote sprint de berg op richting Hoch Brixen. Meer dan 400 deelnemers staan aan de start uit meer dan 10 verschillende landen.

Het parcours is 6 km lang en je zult 500 hoogtemeters moeten overwinnen. Je gaat van 800 meter hoogte stijgen naar 1300 meter. Het parcoursrecord bij de heren is rond de 18 minuten terwijl de beste dame er ooit 21,5 minuten over heeft gedaan. Of deze records dit keer gebroken gaan worden is de vraag.

HillClimb Brixen im Thale

De start is om 18:30 uur. De toeschouwers kunnen kosteloos met de lift omhoog richting Hoch Brixen. Dit kann al vanaf 17:30 uur. Om 20:30 uur is de prijsuitreiking in het dorp.

Hieronder nog een mooie impressie van de Hillclimb van 2017.

Zaterdag 23 juni 2018 Mountainbike Marathon

kitzalpbikefestival Choralpekitzalpbikefestival Choralpe

Om 9 uur start dit event. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden. Ook zou je mee kunnen doen met een E-Bike.

Een geweldige plek om te kijken is de Choralpe, Daar kun je komen vanuit Brixen im Thale. Met de SkiWeltbahn kun je aldaar gratis omhoog. Zorg dan wel dat je voor 10 uur boven bent want dan komen de eerste renners voorbij.

Het totale programma van deze week is HIER te bekijken.

Alpen Reizen

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...