Kitzbühel blij met sneeuw van gisteren

Kitzbühel blij met sneeuw van gisteren

Nog nooit is het skiseizoen zo vroeg begonnen door de Bergbahn Kitzbühel. Op 24 oktober 2015 waren er 2 pistes op de Resterkogel open. De Panorambahn bracht je naar de top en de 4-zits lift Resterkogel bracht je de hele dag weer naar de top om veel afdalingen te maken.

Maar hoe is het toch mogelijk dat een niet-gletsjer-gebied zo vroeg open kan. Er was immers geen sneeuw van betekenis gevallen. Temperaturen waren doorgaans boven NUL?en toch kon men skieen.

Het antwoord hebben we al eerder gegeven in een artikel. Het antwoord is ?sneeuw van gisteren? Dit betekent dat er sneeuw is opgeslagen van het afgelopen seizoen op de Resterkogel.

Zo n 25.000 m3 aan sneeuw is samengeschoven tot 1 grote bult.De sneeuw is vervolgens ingepakt met ?isoleerplaten? van 10 centimeter dik.Daarover heen ging nog een folie en daaroverheen een soort zeil dat de UV stralen breekt. Water kwam er niet doorheen en zo bleef dan ook de grootste vijand buiten de deur (water) Het sneeuwdepot werd ook luchtdicht verpakt en dit zorgde er ook voor dat de sneeuw goed bewaard bleef. Overigens is maar 20% van de totale oppervlakte gesmolten.

Kitzbühel Resterkogel sneeuwdepot

Ook de ligging van de Resterkogel is perfect te noemen. De piste ligt op een zogenaamde Noord-helling en het depot lag op zo n 1900 meter.

In April hebben 20 mensen, 3 dagen lang aan dit project gewerkt. Ook goed om te melden is dat niet alleen de sneeuw opnieuw wordt gebruikt maar ook alle materialen. Aan het einde van komend seizoen gaat men weer een sneeuwdepot aanleggen.

Vanaf de start van het seizoen lag er al een compacte laag van zo n 40 centimeter aan sneeuw. Ook is de piste die er ligt niet onopgemerkt gebleven. De skisters van het Oostenrijkse team hebben er al menig trainingsuur op zitten.

OSV Damen

Vanaf 31 oktober 2015 is de Resterkogel dagelijks geopend.

Overigens wij waren er op de openingsdag bij. Zie ook onze video van 24 oktober 2015.

Met dank aan: Kitzbühel Blog

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×