Kitzbühel, dubbele streif afdaling is niet meer

Kitzbühel Hahnenkamm Streif Hausbergkante

Kitzbühel, dubbele streif afdaling is niet meer

Twee afdalingen in Kitzbühel tijdens de Hahnenkammrennen staan niet meer op het programma. In het komende skiseizoen komt er nog één afdaling en de Super-G komt weer terug. Wij juichen dat wel toe. De Streif afdaling in Kitzbühel moet gewoon één keer zijn in een winterseizoen en meer niet. Het moet gewoon uniek zijn dat mensen dat eens hebben gewonnen. Twee is echt teveel.

Na een pauze van 4 jaar komt de Super-G dus weer terug. Ook de top skiërs zelf waren geen voorstander van twee afdalingen.

De Super-G zal zoals altijd plaatsvinden op vrijdag met op zaterdag het hoofdnummer, de afdaling op de streif. Dit werd ook bevestigd door Michael Huber, voorzitter van de Kitzbüheler Skiclub: “Het is niet officieel, het zal pas begin mei zijn, na het FIS-congres. Maar er mag van worden uitgegaan dat de Super-G terugkomt.”

De inwoners van Kitzbühel voerden tot voor kort campagne voor een dubbele afdaling, die tijdens de coronapandemie werd ingevoerd. Maar de snelheidsatleten waren er tegen, het ging om stress en waardeverlies. Een open brief ondersteunde de eis verder. Ook over het onbegrip van Huber: “Met ons betoog over de veiligheid van een afdaling en de aantrekkelijkheid van de concurrentie staan ​​we alleen in het veld. Van alle kanten werd gezegd dat we een Super-G opnieuw moesten introduceren. Dan doen we gewoon weer een Super-G. Een jaar lang hebben we ons ertegen verzet.”

Kitzbühel Hahnenkamm Zielgelände Streif

Zoals aangekondigd staan ​​de Zermatt-races van eind oktober niet meer op de kalender.

Niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen racen eind november een slalom in Gurgl. Daarnaast zullen de vrouwen begin 2025 (11-12 januari) meedoen aan de Super-G en downhill in St. Anton am Arlberg. Het seizoen begint op 26/27 oktober in Sölden. Bij de damesraces in Semmering eind december staat een vraagteken. Lienz zou hier een optie kunnen zijn.

Morgen volgt nog een overzicht van dit alles.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×