Kitzbühel succesvolle Gams Trail 2018

Gamstrail Kitzbühel

We hebben dit nieuwe event nog vorige week aangekondigd. 300 trailrunners bedwongen de Kitzbüheler Horn op de 1e Gams Trail. Kitzbühel wordt in de herfst het trailrun-centrum van deze regio.

Het was de eerste echte herfstdag en de loopomstandigheden op de 1e Gams Trail in Kitzbühel konden niet beter zijn. Voor 300 deelnemers hadden de organisatoren plek dit was ook voor dit eerste event dan ook meteen het maximum. Er waren drie bergroutes met 6 km, 20 km en 32 km, die de atleten naar de Kitzbüheler Horn leidde, over de Bichlalm en omhoog naar de Auracher Wildalm.

Deelnemers kwamen uit maar liefst 10 landen op deze Gams Trail af. De meeste lopers kwamen uit Oostenrijk en Duitsland, maar ook atleten uit Italië, Frankrijk, Ierland en zelfs Zweden namen de uitdaging aan.

Robert Gruber (Oostenrijk) behaalde de beste prestatie over 32km lengte en 1.740 hoogtemeters met 2:49:16. Indrukwekkend ook de looptijd van Michelle Meier (Duitsland) over 6km; Met een tijd van 41:04 heeft ze zelfs vele mannen achter zich gelaten!

Gamstrail Kitzbühel

Met topevenementen zoals deze doet de sportstad Kitzbühel zijn naam eer aan “, verzekert de algemeen directeur van Kitzbühel Tourismus, Dr. Viktoria Veider. “Natuurlijk zijn we blij met de geweldige feedback en feliciteren alle deelnemers met hun sportieve prestaties!” Dus, een herhaling van de Gams Trails voor volgend jaar gaat er zeker komen.

Volgende editie staat gepland op 21 september 2019. Ook biedt Kitzbühel je volop trainingsmogelijkheden voor het trailrunnen. Er liggen maar liefst 12 trailrunningsroutes in en rond Kitzbühel.

Een ontzettend gaaf volgende event staat ook al gepland op 6 oktober 2018, Descent Race. Wat dat is? Er gaat afgedaald worden op de Hahnenkamm. Bekijk de trailer maar hieronder. We komen er nog op terug.

Gamstrail 22.09.2018

Gamstrail Kitzbühel

Gamstrail Kitzbühel

Foto’s @Kitzbüheler Tourismus |Michael Werlberger

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...