Kitzbühel Hahnenkamm met een mountainbike de Streif af

max stöckl hahnenkamm streif downhill

© SAMO VIDIC/RED BULL CONTENT POOL

De Hahnenkamm-rennen zijn in volle gang. De hele week zijn er diverse activiteiten in Kitzbühel. Dit weekend zullen de races gehouden worden, met daarin de beruchte Streif.

Gisteren en vandaag was en is er tijd voor de trainingen voordat het morgen los gaat met de Super-G. Maar je hoeft niet met de skiës aan deze afdaling te beginnen, er is een ander vervoersmiddel die het ook mogelijk maakt. Een vervoersmiddel die wij in Nederland veel gebruiken, namelijk de fiets.

Markus Stoeckl hahnenkamm streif downhill

© PHILIP PLATZER/RED BULL CONTENT POOL

En dat dacht men in Kitzbühel ook, dus ging gisteren Max Stöckl het parcours naar beneden met een mountainbike. Deze was voorzien van spikes van 1,5 cm om grip te houden, waarmee hij met een maximale snelheid van 106 km/u naar beneden ging. Dat is wel een stuk langzamer dan dat de heren aankomend weekend gaan.

Max Stöckl is geen vreemde in de wereld van snelheid en mountainbiken, hij is wereld snelste man op een mountainbike met een snelheid van meer dan 160 km/u.

Eerdere berichtgeving over de 78e Hahnenkamm-rennen vind je hier, hier en hier.

Bron: RedBull

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht