Kitzbühel Hahnenkamm tot Pass Thurn open

Kitzbühel Hahnenkamm tot Pass Thurn open

Het gebied van Kitzbühel is natuurlijk al open vanaf 24 oktober 2015. Toen was alleen het gebied bij de Resterhöhe open. Deze piste heeft het zelfs gehouden in de zware warme tijd in november en ook december lag deze piste er prima bij. Een kleine koude periode heeft er voor gezorgd dat de overige pistes besneeuwd konden worden dit icm met de natuursneeuw die er viel.

Kitzbühel

Maar de 3S Bahn is ook open en deze zorgt er weer voor dat je vanaf de Hannenkamm of Fleckalmbahn bij Kirchberg weer een tocht kan maken naar Pass Thurn. Het is en blijft wel een lift waarbij je geen hoogtevrees moet hebben. Op het hoogste punt boven het dal kun je ver naar beneden kijken, 400 meter ? Heb je het geluk in gondel nummer 1 te zitten dan is er een mooie glasplaat op de bodem, in het hart van de gondel waar je mooi om heen kan staan of zitten, en neem is een kijkje naar beneden ?

Vroeger was deze lift er niet (hoeveel jaar bestaat de 3S Bahn nu al?) Als je toen de zogenaamde Olifanten-route wilde doen, dat is dus naar Pass Thurn, kwam je door een schitterend dal en langs een beek te skiën. Je betaalde toen 2 euro (ja het was nog steeds het euro tijdperk) en een taxi bracht je bij de Wagstätt in Jochberg. Wie o Wie heeft dat nog meegemaakt?

Voor een overzicht wat er zoal open is in het skigebied van Kitzbühel, Kirchberg, Jochberg en Pass Thurn klik HIER.

Kitzbühel

En als je richting Pass Thurn gaat kom je ook langs de Bärenbadkogel en daar hebben we nog een video opname van. Uiteraard met de helmcamera opgenomen.

Facebook pagina Bergbahn Kitzbühel

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×