Kitzbühel Hahnenkammafdaling Mathias Mayer de winnaar

Hahnenkammrennen Kitzbühel Mausefalle

Kitzbühel Hahnenkammafdaling Mathias Mayer de winnaar. De afdaling van Kitzbühel is weer achter de rug en dit keer heeft een Oostenrijker eindelijk weer eens de afdaling van de Streif gewonnen.

Mathias Mayer heeft dan eindelijk zijn droom in vervulling laten gaan. Waar hij nog op de vrijdag 2e werd in de Super G was hij op de afdaling gewoon de beste. In een tijd van 1:55,59 minuten knalde hij naar beneden. Het werd nog meer feest voor Oostenrijk met een tweede plaats voor Vincent Kriechmayr. De Zwitser Beat Feuz die vorige week nog de Lauberhornrennen had gewonnen werd ook 2e op 0.22 seconden achterstand. Zowel Beat Feuz als Vincent Kriechmayr hadden dezelfde tijd.

Voor Oostenrijk was er eindelijk weer eens wat te vieren in Kitzbühel. Dat was voor de laatste maal op de afdaling gebeurd in 2014. Hannes Reichelt was toen de winnaar. Als we nog verder terug gaan in een “doppelsieg” voor Oostenrijk dan was dat het jaar 2001. Toen wist de Herminator (Herman Maier) voor Hannes Trinkl en Stephan Eberharter zijn enige Hahnenkammafdaling te winnen.

Toch was het verrassend dat Mathias Mayer won omdat hij nooit hoger was geëindigd dan een 8e plaats. In zijn carrière heeft Mathias Mayer 8 wedstrijden gewonnen waarvan 4 in de afdaling. In dit seizoen al 3 overwinningen en daarmee kun je nu al zeggen dat dit het beste seizoen is tot nu toe.

Ook won Mathias met deze race 100.000 euro aan prijzengeld.

Vandaag is er nog de slalom. Deze is ook weer te bekijken op Eurosport en de ARD. (1e run 10:30 uur 2e run 13:30 uur)

Hahnenkammrennen Kitzbühel

Na de prijsuitreiking is er altijd een groot vuurwerk te zien in Kitzbühel.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Banner Chalethuren Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner CMP Groot 1200x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht