Kitzbühel Hahnenkammrennen 2021 gaat het door?

Kitzbühel Hahnenkamm starthuisje

Kitzbühel Hahnenkammrennen 2021 gaat het door?

Het duurt nog even voordat we aanbeland zijn in de Hahnenkamm-week in Kitzbühel (18 – 24 januari 2021). Nu al is het duidelijk dat deze rennen zonder publiek bekeken zal worden. We hebben het dan over live publiek. Natuurlijk zijn deze legendarische rennen te volgen via de televisie, mobiel of wat dan ook.

Maar hoe zal het zijn deze winter in Kitzbühel en dan specifiek de Hahnenkammrennen. De Kitzbüheler Ski Club (KSC) die dit toch allemaal “even“ organiseert weten eigenlijk niet hoe dit zal zijn. Het is het grote onbekende. In deze situatie heeft men zich nog nooit begeven.

De KSC had graag geweten hoe dit evenement toch georganiseerd zou gaan worden in januari 2021. “We weten niet eens hoe het over twee weken zou zijn” zegt KSC-president Michael Huber in een interview met de Tiroler Tageszeitung. Toch zijn de voorbereidende werkzaamheden al aan de gang.

Er zijn twee hoofdthema’s, enerzijds de “rennstrecke” en anderzijds alles hier omheen. “Eén ding is duidelijk: er kunnen geen compromissen worden gesloten op de rennstrecke (piste) Hier verlopen de voorbereidingen vrij normaal ”, zegt Huber. Momenteel is er een team op de Streif die de vangnetten aan het opbouwen zijn.  De komende dagen zullen ook de televisietorens worden opgebouwd.

Hahnenkamm Streif Kitzbühel Mausefalle

Kostenbesparingen

Er moeten kosten worden bespaard maar we weten ook dat alles binnen de piste hetzelfde moet blijven. Alle voorzorgsmaatregelen om een race tijdens de Hahnenkammrennen zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, daar mag natuurlijk niet op bespaard worden.

De Hahnenkamm-race kost ongeveer negen miljoen euro, hier wil de KSC voor de editie 2021 de vaste kosten verlagen tot ruim zes miljoen euro.

Toeschouwers?

Het is nog volkomen onduidelijk of toeschouwers mogelijk zullen zijn of niet. “We zijn nog niet begonnen met de voorverkoop van kaarten van de Hahnenkammrennen. We willen hier geen hoop wekken die we misschien niet kunnen waarmaken ”, zegt Huber en voegt eraan toe:“ Ik zie geen kans op de tribunes. ” De race van 2021 zal waarschijnlijk een herinnering zijn aan die van de jaren vijftig. “In plaats van een auditorium komt er dit jaar waarschijnlijk een vrije ruimte”, zegt Huber. Er zal ook worden bezuinigd op de berichtgeving in de media over de race. Tot nu toe was er plaats voor 650 mensen in het perscentrum, in januari zullen daar maximaal 100 personen zijn.

Hahnenkamm

Deadline

De deadline dat er bepaald wordt of de verschillende races door kunnen gaan is gesteld op 6 januari 2021. Dan begint normaal gesproken de intensieve opbouw voor de hahnenkammrennen. Er zijn al gesprekken met de leveranciers. Desalniettemin zou er enorme economische schade zijn. Een annulering zou de KSC al 1,5 miljoen euro kosten. Als de annulering op 6 januari plaatsvindt, zou het drie miljoen zijn, op een later tijdstip zou het de eerder genoemde zes miljoen zijn.

Promoten van de wintersport

“In onze statuten staat duidelijk dat we wintersport moeten promoten. De Hahnenkamm-race is een zaak van het hart en geen kwestie van winst of verlies ”, zegt Huber. Niettemin zou een dergelijke annulering een enorm probleem voor de club opleveren. Het Ministerie van Sport heeft beloofd dat de Hahnenkamm-race van groot openbaar belang zal zijn. Hij hoopt daarom op financiële hulp bij uitval.

Maar laten we uit sportief oogpunt hopen dat deze rennen toch door kunnen gaan al moeten we het helaas via de televisie bekijken en dat zal waarschijnlijk iemand in California ook doen. Weten jullie wie?

Kitzbühel Hahnenkamm

Hieronder nog een opname van ons toen we een training hebben bekeken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Haus Steiner

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht