Kitzbühel Hahnenkammrennen 2021 zonder publiek

Hahnenkammrennen Kitzbühel Mausefalle

Hahnenkamm de Streif, de Mausefalle

Kitzbühel Hahnenkammrennen 2021 zonder publiek

De organisatoren van de 81ste Hahnenkamm-race van de alpineskiërs van 22 tot 24 januari 2021 plannen zonder toeschouwers dit grootste sportieve evenement van Oostenrijk.

Michael Huber, de voorzitter van de Kitzbühel Ski Club, vertelde de ORF dat de focus op de uitvoering van het sportieve programma (afdalingt, Super-G en slalom) komt te liggen. Het budget wordt met een derde gekort, er komt geen VIP-tent, geen openbare startnummertrekking, prijsuitreikingen of andere feesten.

Je moet afwegen welk risico je bereid bent te nemen, legt Huber uit. “We bevinden ons in een volledig vacuüm als het gaat om financiële risico’s”, zei hij. Wat het weer betreft, kun je een race verzekeren, maar niet tegen een pandemie. “In termen van kosten en opbrengsten moeten we een afweging maken tussen de risico’s die we nemen. Het stoplicht kan een week voor de Hahnenkamm rood worden, en dan staan ​​we daar en krijgen geen cent. En er is dan wel voor een kapitaal geïnvesteerd. ”

Om te weten hoe gevaarlijk deze afdaling is kijk dan eens onderstaande video. Dit zijn beelden van de docu “Streif, One hell of a ride” Je krijgt dan een indruk wat je daar te wachten staat. Overigens is de hele docu echt een aanrader om te bekijken maar dit ter zijde.

Tot slot nog beelden van afgelopen 23 januari 2020 toen we bij een training aanwezig waren van de afdaling.

Hahnenkammrennen Kitzbühel

Hahnenkammrennen Kitzbühel

Hahnenkamm Streif Kitzbühel Mausefalle

Hahnenkammrennen Kitzbühel Mausefalle

Hahnenkamm de Streif, de Mausefalle

Kitzbühel Hahnenkammrennen 2021 zal ongetwijfeld doorgaan maa zal zeker minder sfeervol zijn. We hebben nog niet gesproken over de feesten in Kitzbühel, die zullen we helaas een jaar overslaan. Maar dat betekent niet dat je er niet zou kunnen skiën. Met alle voorzorgsmaatregelen is er in het gebied gewoon te skiën en daar zullen we deze dagen dan ook zeker een kijkje gaan nemen.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht