Kitzbühel Hahnenkammrennen heeft groen licht gekregen

83e Hahnenkammrennen 2023

Kitzbühel Hahnenkammrennen heeft groen licht gekregen

Goed nieuws, ondanks de zachte temperaturen zijn afgelopen vrijdag de sneeuwcontroles positief verlopen.

De afgelopen weken was het qua gevoel meer lente dan winter en dat is ook wel te zien aan de groene bergen met witte banen. Hogerop is het wel een winters landschap.  Ondanks de zachte temperaturen van de afgelopen dagen zijn de pistes voor de wedstrijden in Kitzbühel positief getest.

Kitzbühel Hahnenkamm starthuisje

Het starthuisje in 2020.

“De sneeuwcondities zijn van start tot finish zeer goed. Mocht er niets onvoorziens gebeuren, dan staat niets de races in de weg”. aldus FIS Race Director Hannes Trinkl.

Ook de organisatoren zijn verheugd aldus Michael Huber, voorzitter van de Kitzbüheler Skiclub, op de vraag van ORF Tirol. “Bij de sneeuwcontrole wordt de sneeuwbedekking digitaal gemeten met pistemachines. We hebben bijna overal 50 centimeter sneeuw op het parcours.” Waar er nu minder is, wordt dat volgende week aangevuld.

Genoeg sneeuw dankzij een goede start van het seizoen

Goede voorbereiding is het halve werk en ook in dit geval. Volgens Huber zijn de goede condities te danken aan een goede start van het seizoen. Volgens de piste beheerder Herbert Hauser lag er op 18 december al meer sneeuw dan verwacht. Ook de productie van sneeuw verliep goed en lag op dat moment een meter sneeuw.

“Voor de dooi was de Streif grotendeels klaargemaakt voor wedstrijden en hij is nog steeds in een staat die goede omstandigheden garandeert voor toekomstige werkzaamheden en eerlijke wedstrijden.” Aldus Herbert Hauser.

Er zou door het zachte weer zo tussen de 35 en 40 procent weggesmolten zijn, maar de voorspellingen zijn gunstig met kou en veel sneeuw. We kijken vol verwachting uit naar de raceweek,” aldus Michael Huber.

Programma

Op de dinsdag, woensdag en donderdag zijn er de trainingen en zullen de junioren hun race skiën. Deze trainingen zijn doorgaans gratis te bekijken. Wil je er een kijkje nemen. Je kunt naast het parcours op de ski’s richting finish en af en toe zie je een renner voorbij flitsen.

Het programma van de race is als volgt.

  • Vrijdag 20 januari 2023 Kitzbühel afdaling aanvang 11.30 uur
  • Zaterdag 21 januari 2023 Hahnenkamm afdaling aanvang 11:30 uur
  • Zondag 22 januari 2023 Slalom 1e run 10:30 uur 2e run 13:30 uur

Het complete programma is hier te vinden.

Een hoogtepunt is ook het geweldige vuurwerk. Dit zal plaatsvinden op zaterdag. Voor de laatste update rond het parcours zie onderstaande webcam.

Lees ook: De 83e Hahnenkammrennen komen er aan

Bron: ORF

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×