Kitzbühel houdt vast aan toeschouwers Hahnenkammrennen

hahnenkamm 2022 poster

De nieuwe Hahnenkamm poster zal in de herfst te koop zijn © K.S.C.

Kitzbühel houdt vast aan toeschouwers Hahnenkammrennen. Tijdens de 82e Hahnenkammrennen zullen er ondanks de stijgende cijfers toch minimaal 1000 toeschouwers toegelaten moeten worden.

De 82e editie zal dus gehouden moeten worden met publiek aldus de voorzitter van de skiclub van Kitzbühel, Michael Huber, tegen het Oostenrijkse persbureau APA. De editie van vorig jaar werd vanwege de pandemie zonder publiek gehouden.

“Het is geen gemakkelijke beslissing”, aldus Huber maar er moet een signaal worden afgegeven. De ski-evenementen in Tirol zijn zoiets als een nationaal cultuurgoed. Niettemin, zei hij, mag men niets tot het uiterste drijven en moet men met gezond verstand handelen. Naast toeschouwers tijdens de race moeten er ook bij de trainingen toeschouwers toegelaten worden.

Scherpe controle

De Hahnenkammrennen staan wel onder scherpe controle van de gemeente omdat er 1000 mensen erbij mogen zijn. De deelstaat Tirol en de stad Kitzbühel zijn daarom bijzonder waakzaam en zien nauwlettend toe op de geldende Corona voorschriften. Illegale feesten in de stad en in cafés rond de wereldbeker skiën moeten ook worden voorkomen en gestopt. Daarom kondigt ook de deelstaat Tirol een repressief optreden aan.

De race

In het weekend ziet er als volgt uit:

Dag Datum Evenement
di-do 18.-20. januari 2022 Hahnenkamm downhill training
wo 19 januari 2022 Longines Future Hahnenkamm Champions
vr. 21 januari 2022 Kitzbüheler afdaling (Streif)
Za 22 januari 2022 Hahnenkamm afdaling (Streif)
Zo 23 januari 2022 Hahnenkamm Slalom (Ganslernhang)

Zoals te zien is de Super G verdwenen de reden is dat men vindt dat het parcours niet echt een Super G parcours is. Maar het worden niet 2 racedagen. Op de vrijdag wordt gewoon een extra afdalingsrace gehouden. Zo behoudt Kitzbühel dus gewoon drie racedagen. De raceweek begint met twee trainingen die op 3 dagen uitgevoerd kan worden. Meer informatie over dit evenement ga naar hahnenkamm.com

Bron: ORF, Tiroler Tageszeitung

Anderen lezen ook:

Summit Travel banner 2020 1000x600

Chaletnl-banner-900x600

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...