Kitzbühel Kirchberg op 19 maart 2019

We kregen van weerman Jeroen weer mooie berichten vanuit Kirchberg en Kitzbühel. Vanuit Brixen im Thale was hij onderweg naar dit skigebied.

De vraag is bij vele, zijn deze gebieden dan aangesloten (SkiWelt en Kirchberg – Kitzbühel) Dat antwoord moeten we officieel melden met een Nee, anders was dit ongetwijfeld het aller grootste skigebied van Oostenrijk. De reden dat dit een Nee is…. is dat je hiervoor de bus moet pakken tussen de Ki West (Westendorf) en de Pengelstein (Kirchberg) Een ritje van maar liefst 3 minuten. De bussen rijden elke 10 minuten.

Maar het doel was om dit keer weer eens langs de Streif te gaan. Bij de kenners gaat dan meestal het hart sneller slaan. Daar zijn de legendarische Hahnenkammrennen. Eind januari zijn deze rennen in Kitzbühel. Jeroen stond bij het starthuisje van de Hahnenkamm afdaling (zie de video hieronder)

Een stukje lager zag het er zo uit.

De komende dagen wordt het FANtastisch weer en dat is niet alleen in het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel zo maar bijna overal. Mocht je in de Oostenrijkse alpen zitten dan heb je de komende dagen Kaiserwetter. Start de dag wel vroeg en in de middag heerlijk in zo n strandstoel zitten. Vergeet ook zeker niet te smeren. Have fun 🙂

Sneeuw

Ki West Sneeuw

Kitzbühel Hahnenkammbahn

Hahnenkamm Starthuisje

Kitzbühel Hahnenkamm restaurant

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...